luni, iunie 17, 2024

Șoferii din București și Ilfov ar putea plăti de anul viitor prețuri mai mari la asigurările RCA auto

Din OrasȘoferii din București și Ilfov ar putea plăti de anul viitor prețuri mai mari la asigurările RCA auto

Șoferii din București și din Ilfov ar urma să suporte costuri mai mari pentru asigurările RCA auto în comparație cu cei din alte zone ale țării. Această schimbare ar putea fi implementată începând cu anul viitor.

Modul de calcul al tarifelor de referință ar putea fi revizuit și aplicat după expirarea plafonării actuale a prețurilor pentru asigurările RCA auto.

În regiunea București-Ilfov, se găsesc aproape 20% din totalul mașinilor din România, adică aproape 1,5 milioane de vehicule. ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) a contractat o firmă independentă pentru a calcula tarifele de referință pentru polițele auto obligatorii. Această firmă are în vedere mai multe modificări la formula de calcul a asigurărilor, conform unor surse citate de Economica. Propunerea vine în contextul în care Bucureștiul și Ilfovul înregistrează cele mai multe accidente rutiere și daune mari în comparație cu restul țării.

Reprezentanții ASF au declarat anterior că Bucureștiul se află pe primul loc în Europa în ceea ce privește daunele din accidentele rutiere.

Alte propuneri care ar putea fi adoptate includ varierea prețurilor în funcție de puterea vehiculului, nu doar de capacitatea cilindrică, precum și crearea unui segment special pentru camioanele mari, care sunt implicate în multe accidente. Schimbările ar urma să fie implementate după expirarea plafonării prețurilor la asigurările RCA, care este în vigoare până la sfârșitul lunii iunie.

De asemenea, în prezent, asigurătorii aplică deja tarife mai mari șoferilor care dețin mașini înmatriculate în București și în zonele urbane cu densitate mare de trafic.

Noul sistem de calcul ar putea fi pus în aplicare către finalul acestui an sau la începutul anului 2025.

Vezi si alte articole...