joi, martie 23, 2023

Vreme instabilă în București, conform ANM

Deși în acest weekend bucureștenii se pot...

Spătaru: Pentru România, producerea de baterii este un obiectiv către tranziţia la o energie curată/ Ministerul Economiei are ca prioritate accelerarea integrării României în lanţul valoric al bateriilor la nivel european

EconomieSpătaru: Pentru România, producerea de baterii este un obiectiv către tranziţia la o energie curată/ Ministerul Economiei are ca prioritate accelerarea integrării României în lanţul valoric al bateriilor la...

”Nivelul ridicat de dependenţă a Uniunii Europene (UE) de importuri ar putea expune industria la costuri şi riscuri ridicate în lanţul de aprovizionare, iar extinderea pieţei de vehicule electrice va creşte considerabil cererea pentru materiile prime în următorul deceniu. UE trebuie să-şi utilizeze pe deplin politica comercială pentru a asigura o ofertă durabilă şi sigură în vederea trecerii la o economie circulară prin recuperare, reutilizare şi reciclare”, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru, în cadrul celei de a VII-a Reuniunii la nivel înalt a Alianţei europene pentru baterii care se desfăşoară la Bruxelles, conform unui comunicat de presă transmis de minister.

Vicepreşedintele Comisiei Europene Maroš Šefčovič şi comisarul european pentru Piaţă Internă, Thierry Breton, au găzduit, miercuri, reuniunea la nivel înalt cu statele membre, cu scopul de a discuta următoarele etape decisive pentru promovarea mobilităţii curate şi pentru depăşirea dependenţei de energie şi materii prime de la nivelul UE.

În acest sens, au fost elaborate o serie de documente strategice care ajută statele membre, regiunile şi industria europeană să elaboreze proiecte inovatoare şi competitive pentru producţia de baterii în UE.

”Pentru România, producerea de baterii este un obiectiv către tranziţia la o energie curată. Acest aspect va stimula crearea de locuri de muncă şi creştere economică, va impulsiona cercetarea şi inovarea la nivelul industriei româneşti. Ministerul Economiei are ca prioritate accelerarea integrării României în lanţul valoric al bateriilor la nivel european. Ţara noastră participă activ la realizarea cadrului optim de dezvoltare pentru electromobilitate, parte a obiectivelor Green Deal”, a transmis ministrul Florin Spătaru.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro