sâmbătă, aprilie 20, 2024

Stadiul lucrărilor de pe strada Valea Largă din Sectorul 6. Zona începe să prindă contur

Din OrasStadiul lucrărilor de pe strada Valea Largă din Sectorul 6. Zona începe să prindă contur

Primarul Ciprian Ciucu a informat comunitatea din Sectorul 6 al Bucureștiului cu privire la evoluția lucrărilor desfășurate pe strada Valea Largă. Această nouă arteră va asigura conexiunea între Prelungirea Ghencea și intersecția dintre Bulevardul Timișoara și Valea Cascadelor.

Demarate recent, lucrările la strada Valea Largă din Sectorul 6 au traversat o perioadă considerabilă în care au fost efectuate exproprierile necesare, studiile preliminare, obținute avizele și autorizațiile, precum și organizată licitația pentru atribuirea contractului.

În ziua de marți, 21 noiembrie 2023, Ciprian Ciucu a comunicat că zona începe să prindă contur. Edilul a informat bucureștenii că până în prezent au fost finalizate lucrările pentru: utilități, canalizare, sistemul electric, Netcity etc.

Primarul a mai adăugat că:

„Am zis că fac acest drum și îl fac! Într-o lume normală era deja gata. Dacă m-aș fi lăsat în baza altora, nu ar fi fost nici măcar început”.

Noua stradă din Sectorul 6 va avea o lungime de 1,5 kilometri și va beneficia de o infrastructură modernă, inclusiv spații verzi. Primarul a anunțat că vor fi disponibile și mijloace de transport public pentru cetățeni.

În septembrie 2023, primarul Ciprian Ciucu prognoza finalizarea lucrărilor în vara anului următor. Cu toate acestea, în prezent, el a comunicat că una dintre autorizațiile necesare semnării de către Primăria Capitalei întârzie:

„Ca sa fie gata în vară ar trebui să primim de la PMB o autorizație întârziată deja de 2 luni pentru mutarea unor conducte ale Termoenergetica. De ce nu o semnează, doar Dumnezeu știe.

În fine, acum sper că v-ați convins că se poate și în Sectorul 6 și se poate și într-un singur mandat”.

Datorită acestor întârzieri, există riscul ca lucrările să nu fie finalizate conform estimărilor inițiale. Totodată, primarul a precizat că se vor efectua lucrări de modernizare și pe:

  • Drumul Rotii,
  • Drumul Belșugului,
  • Strada Viscolului,
  • Strada Amilcar C. Săndulescu.

Vezi si alte articole...