luni, mai 27, 2024

Stop vitezei în Sectorul 6! 25 de limitatoare de viteză vor fi montate pe 25 de străzi din sector

Din OrasStop vitezei în Sectorul 6! 25 de limitatoare de viteză vor fi montate pe 25 de străzi din sector

Primăria Sectorului 6 a declarat pe pagina sa de Facebook că va instala 25 de limitatoare de viteză pe 25 de străzi din aria administrată până la sfârșitul lunii mai. Această acțiune vine în urma sesizărilor primite din partea cetățenilor cu privire la viteza excesivă în zonele respective.

„Stop vitezei în zone rezidențiale, în proximitatea piețelor, unităților de învățământ și a locurilor de joacă.

Tocmai de aceea, montăm 25 de limitatoare de viteză, pe străzile unde am primit sesizări de la voi că se circulă cu viteză. Toate vor fi pe poziție până la finele lunii”.

Acestea sunt străzile unde vor fi amplasate limitatoarele de viteză: Intrarea Cărămidăriei, Strada Victor Ion Popa, Drumul Podul Pitarului, Strada Veteranilor, Strada Dealul Țugulea, Strada Partizanilor, Strada Oboga, Bd. Iuliu Maniu 73 (în spatele blocului 3), Strada Zinca Golescu, Aleea Lunca Siretului 4, Strada Trenului 5-7, Strada Vistiernic Stavrinos, Strada Baia de Arieș, Aleea Meseriașilor 1, Strada Politehnicii, Strada Poiana Câmpina 7 (bloc A8), Strada Dealul Țugulea 24-30, Aleea Dumbrăvița (între blocurile P14 și P15), Drumul Podul Dâmboviței, Aleea Crăiești 5, Strada Murguța, Strada Peștera Dâmbovicioara, Aleea Țincani 4, Aleea Potaisa 5, Strada Băncilă Octav

De asemenea, până în prezent, Primăria Sectorului 6 a anunțat că au fost instalate 270 de bumpere.

În altă ordine de idei, în premieră națională, a fost montat un limitator de viteză inteligent în satul Ghermănești din Snagov. Dispozitivul este echipat cu senzori înglobați în asfalt, care detectează vehiculele ce circulă cu o viteză mai mare de 30 km/h în apropierea trecerii pentru pietoni. Atunci când o mașină depășește viteza limită, limitatorul se ridică la o înălțime de 6 centimetri, iar când șoferii încetinesc, se coboară.

Conform informațiilor furnizate de Știrile Pro Tv, șoferii sunt avertizați în prealabil cu privire la prezența limitatorului de viteză de la o distanță de peste 150 de metri. Totodată, pietonii sunt prevăzuți cu un buton pe care îl pot apăsa pentru a traversa în siguranță, moment în care limitatorul se ridică.

Această tehnologie a fost importată din Mexic și a fost adusă în Europa de un cetățean român. Costul montării unui limitator de viteză inteligent pe un singur sens este estimat la 130.000 de lei, însă dispozitivul instalat în Ghermănești a fost montat gratuit, în cadrul unui proiect pilot.

Vezi si alte articole...