duminică, mai 26, 2024

„Succesorul” lui Putin pregătește o armată de drone ucigașe. Cum a devenit omul de încredere al liderului de la Kremlin

Externe„Succesorul” lui Putin pregătește o armată de drone ucigașe. Cum a devenit omul de încredere al liderului de la Kremlin

Fosta gardă de corp a președintelui Vladimir Putin a recrutat personal pentru a antrena o nouă armată de operatori de drone, cu scopul de a recâștiga supremația aeriană în Ucraina.

Aleksei Diumin a fost gardă de corp a președintelui rus Vladimir Putin și fost adjunct al ministrului apărării, care a condus în secret operațiunea din 2014 pentru a-l recupera pe președintele ucrainean Viktor Ianukovici din Crimeea și a-l aduce în Rusia.

Se presupune că el a devenit omul de încredere al lui Putin după ce l-a salvat pe liderul de la Kremlin de la „moarte sigură” prin alungarea unui urs care a încercat să pătrundă într-o reședință prezidențială din munți, unde se afla și Putin.

Acum, RIA FAN a lansat videoclipuri și imagini de la o școala de piloți de drone înființată la ordinele lui Diumin în regiunea Tula din Rusia, unde este guvernator. Fosta gardă de corp a recrutat o mulțime de instructori militari pentru a antrena o nouă armată de operatori de drone, în timp ce Rusia încearcă să recâștige supremația aeriană în războiul său împotriva Ucrainei, potrivit Daily Mail.

Absolvenții școlii urmează o pregătire intensă înainte de a obține certificarea, iar apoi sunt expediați direct în Ucraina pentru a declanșa atacuri cu drone sau pentru a efectua operațiuni de informații și recunoaștere.

Putin pare să joace un joc de așteptare

„Planul B al președintelui rus Vladimir Putin este de a aștepta până când partea ucraineană se va speria și partea occidentală se va retrage, pentru că atunci va putea sărbători o victorie relativă”, scrie autorul articolului din Newsweek. De asemenea, acesta a menționat că Rusia este dispusă să aștepte mai mult decât Ucraina.

„El va aștepta ca partea ucraineană să piardă orice capacitate reală de a se apăra. Acest lucru este legat de factori umani, de arme. În opinia sa – și este de înțeles – Rusia este mult mai pregătită să aștepte mai mult timp decât Ucraina. Cred că planul B al lui Putin este de a aștepta până când partea ucraineană, până când partea occidentală, va fi epuizată și apoi va putea sărbători o victorie relativă”, a spus el.

Principalii parteneri externi ai Ucrainei din cadrul Uniunii Europene și NATO nu par să se dezică încă de sprijinul acordat Kievului, în ciuda minorităților zgomotoase de la periferia politică din Statele Unite și din alte părți care își exprimă îngrijorarea cu privire la continuarea sprijinului acordat Ucrainei.

Putin, a spus Petrov, va spera ca nemulțumirea care mocnește să evolueze într-o opoziție mai organizată.

Vezi si alte articole...