luni, iulie 15, 2024

Sucul de vișine: beneficii pentru sănătatea mamei

MedicalSucul de vișine: beneficii pentru sănătatea mamei

Sucul de vișine, obținut din fructele arborelui Prunus cerasus, a câștigat popularitate în ultimii ani datorită numeroaselor sale beneficii potențiale pentru sănătate. Deși cercetările sunt încă în curs de desfășurare, există dovezi promițătoare care sugerează că sucul de vișine poate fi benefic în special pentru mamele care alăptează sau care sunt însărcinate.

Beneficii potențiale pentru mamele care alăptează:

Reduce durerea după cezariană: Un studiu a constatat că mamele care au consumat suc de vișine timp de două zile după cezariană au raportat o durere semnificativ mai mică decât cele care nu au consumat suc de vișine.

Îmbunătățește calitatea somnului: Sucul de vișine este bogat în melatonină, un hormon care reglează somnul. Un studiu a constatat că mamele care au consumat suc de vișine timp de o săptămână au raportat o îmbunătățire a calității somnului.

Reduce inflamația: Sucul de vișine are proprietăți antiinflamatoare care pot ajuta la reducerea durerii musculare și articulare.

Beneficii potențiale pentru mamele însărcinate:

Reduce riscul de preeclampsie: Preeclampsia este o afecțiune gravă care poate apărea la femeile însărcinate și se caracterizează prin tensiune arterială ridicată și proteinurie. Un studiu a constatat că mamele care au consumat suc de vișine în al treilea trimestru au avut un risc semnificativ mai mic de preeclampsie.

Ameliorează durerile articulare: Durerile articulare sunt frecvente în timpul sarcinii din cauza creșterii ponderii și a modificărilor hormonale. Sucul de vișine poate ajuta la ameliorarea durerilor articulare datorită proprietăților sale antiinflamatoare.

Îmbunătățește starea de spirit: Sucul de vișine poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit prin creșterea nivelului de melatonină și serotonină, doi hormoni care joacă un rol important în reglarea dispoziției.

Este important de reținut:

Majoritatea studiilor privind beneficiile sucului de vișine au fost de mici dimensiuni, sunt necesare mai multe cercetări  pentru a confirma rezultatele.

Sucul de vișine poate avea interacțiuni cu anumite medicamente. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a consuma suc de vișine, mai ales dacă sunteți însărcinată, alăptați sau luați medicamente.

Sucul de vișine poate conține cantități mici de sorbitol, un zahăr care poate provoca probleme digestive la unele persoane.

Recomandări:

Alegeți suc de vișine 100% natural, fără zahăr adăugat. Consumați cu moderație, aproximativ 1-2 pahare pe zi. Începeți prin a consuma cantități mici și creșteți treptat doza dacă tolerați bine sucul. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți nelămuriri sau îngrijorări.

Concluzie:

Sucul de vișine poate oferi o serie de beneficii potențiale pentru mamele care alăptează sau care sunt însărcinate. Cu toate acestea, este important să consumați cu moderație și să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a-l include în dieta dumneavoastră.

Vezi si alte articole...