luni, mai 20, 2024

Acord strategic de colaborare între Romarm și un producător american de drone militare și civile

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin intermediul...

Europa, sub tot mai multe amenințări. Ce conflicte vor lovi „Bătrânul Continent”

Afirmația retorică a președintelui francez Emmanuel Macron,...

Suma plătită pentru deplasările lui Klaus Iohannis și a viitoarei administrații prezidențiale

ActualitateSuma plătită pentru deplasările lui Klaus Iohannis și a viitoarei administrații prezidențiale

TAROM și alte trei companii private au încheiat cu Administrația Prezidențială un contract în valoare de peste 8,5 milioane de lei pentru decontarea plăților pentru călătoriile private ale președinteului Klaus Iohannis și a delegației acestuia.

8,5 milioane de lei pentru călăoriile lui Klaus Iohannis și a Administrației Prezidențiale. Contractul încheiat între TAROM, Administrația Prezidențială și celelalte trei companii private acoperă o perioadă de 4 ani și includ servicii de transport aerian de călători în țară și în străinătate”. Iohannis și viitoarea delegație prezidențială va putea călători la economic, business, cu sau fără weekend.

Estimările maxime arată faptul că din cei 8,5 milioane de lei se vor emite cel mult 2.000 de bilete de avion. Companiile care au câștgat contractul sunt: Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane TAROM, OLIMPIC INTERNATIONAL TURISM, TRAVEL TIME D&R S.R.L, TRANSILVANIA HOLIDAY TRAVELS S.R.L

6
Deplasări peste deplasări

În a doua jumătate a celui de-al doilea mandat, primul om în stat s-a remarcat prin îndelungata absență din spațiul public și mai ales prin faptul că, valoarea costurilor cu deplasările delegației prezidențiale au intrat la categoria „secrete de stat”. Pe lângă aceste aspecte, Klaus Iohannis a călătorit în America, Africa de Sud și Asia cu aeronave extrem de luxoase.

Un alt motiv pentru care șeful statului a intrat în atenția opiniei publice constă în faptul că în călătoriile din America Latină, Africa și Japonia, din delegația președintelui nu a făcut parte niciun membru marcant al mediului de afaceri.

Klaus Iohannis

În aceste condiții reprezentații mass-media au concluzionat că întâiul om al Statului a făcut deplasările respective mai degrabă în scop turistic, decât în promovarea intereselor naționale. De exemplu, la ultima deplasare din Coreea Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnaliști de ce călătorește cu o aeronavă privată, în condițiile în care restul delegației a călătorit cu avioane de linie.

„Nu știu cum definiți un avion de lux. Eu am venit cu o aeronavă mică”, a spus șeful statului. Site-ul Boarding Pass arată că șeful statului a decolat din Sibiu cu un avion privat de lux, care ulterior a zburat în Emirate și Africa. Este vorba de un Gulfstream G550, un Rolls Royce al aeronavelor, închiriat de la Global Jet.

Vezi si alte articole...