miercuri, aprilie 17, 2024

„Superioritatea absolută”. Kim Jong Un a supervizat un test cu o nouă rachetă hipersonică cu combustibil solid, a anunțat presa de stat

Externe„Superioritatea absolută”. Kim Jong Un a supervizat un test cu o nouă rachetă hipersonică cu combustibil solid, a anunțat presa de stat

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a testat cu succes o nouă rachetă hipersonică cu combustibil solid cu rază medie şi lungă de acţiune, a anunţat miercuri presa de stat KCNA, potrivit Reuters.

Coreea de Nord a lansat, marţi, o presupusă rachetă balistică cu rază intermediară de acţiune în mare, în cadrul unui posibil test, atrăgând condamnări rapide din partea Coreei de Sud, a Japoniei şi a Statelor Unite, scrie News.ro.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat lansarea, a transmis KCNA, lăudând-o ca pe o armă strategică ce demonstrează „superioritatea absolută” a tehnologiei de apărare a Coreei de Nord.

Prin aceasta, Coreea de Nord a „transformat complet toate rachetele tactice, operaţionale şi strategice de diferite raze de acţiune în rachete cu combustibil solid, cu control al focosului şi capabile de nuclearizare”, a declarat Kim, potrivit KCNA.

Rachetele hipersonice sunt mai greu de interceptat, în timp ce rachetele cu combustibil solid pot fi mutate şi depozitate mai uşor, ceea ce înseamnă că pot fi gata de lansare în scurt timp.

Testul de marţi a urmat unui test terestru efectuat la sfârşitul lunii martie cu un motor cu combustibil solid pentru un nou tip de rachetă hipersonică cu rază intermediară de acţiune.

Marea Britanie a condamnat ultima lansare de rachetă balistică efectuată marţi de Coreea de Nord, afirmând că aceasta a încălcat mai multe rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU.

Între timp, o delegaţie diplomatică nord-coreeană care a vizitat China, Vietnam şi Laos, precum şi o delegaţie economică în Rusia, s-au întors toate acasă marţi, potrivit KCNA.

Vezi si alte articole...