luni, iulie 15, 2024

Suporterii Serbiei au făcut prăpăd în Munchen. Cei mai răi fani de la Euro 2024 au devastat piața centrală

SportSuporterii Serbiei au făcut prăpăd în Munchen. Cei mai răi fani de la Euro 2024 au devastat piața centrală

Suporterii sârbiei au fost implicați până acum în cele mai multe scandaluri de când a început Campionatul European. Înaintea partidei de aseară cu Danemarca, fanii au devastat Marienplatz, piața centrală din Munchen, locul tradițional de întâlnire a suporterilor.

Marienplatz a fost până ieri un loc colorat, dar liniștit, fie că a fost gazda fanilor naționalei României și Ucrainei, a danezilor sau a celor mai simpatici suporteri de la turneul final, scoțienii. Toți aceștia au făcut gălăgie, au cântat, au dansat și au scandat, dar s-au comportat impecabil. Apoi au venit sârbii.

Serbia a jucat cu Danemarca pentru calificarea în optimile Euro 2024

Suporterii țării vecine au strigat sloganuri anti-Kosovo și împotriva NATO, s-au ciocnit cu forțele de ordine, înaintea meciului cu Danemarca de la Munchen, au aruncat cu sticle și cu halbe în polițiști, au rupt mesele și scaunele barurilor din zonă speriindu-i pe localnici și pe turiștii aflați în centrul orașului. Poliția, care a la celelalte manifestații a stat deoparte, urmărind discret din diferite colțuri ale pieței comportamentul suporterilor, a fost acum nevoită să intervină în forță pentru a-i potoli pe fanii sârbi.

Suporterii

Oamenii legii au efectuat mai multe arestări, suporterii turbulenți fiind încătușați și duși la secție. Nu este primul incident în care fanii naționalei țării vecine sunt în centrul atenției. La începutul Euro 2024, ei au fost de data aceasta victime, fiind atacați de englezi și ripostând violent. Pe social media au mai apărut diverse filmulețe cu sârbi dând afară o persoană de culoare dintr-un tren și bătându-se cu aceasta și alte incidente minore.

Vezi si alte articole...