miercuri, decembrie 4, 2024

Surpriză pentru cuplurile infertile. Bebelușii pot fi „produși” în fabrici. Un nou concept

ExterneSurpriză pentru cuplurile infertile. Bebelușii pot fi „produși” în fabrici. Un nou concept

Surpriză pentru cuplurile infertile. Prima unitate de uter artificial din lume urmează să ajute cuplurile infertile. Bebelușii vor fi produși într-o fabrică, iar viitorii părinți își vor putea alege cum să fie micuții.

Surpriză pentru cuplurile infertile. Prima unitate de uter artificial din lume a fost creată de Hashem Al-Ghaili, un biotehnolog și comunicator științific, din Berlin. El poate ajută cuplurile infertile să conceapă un copil, iar totul se întâmplă într-o fabrică.

„Pachetul de elită” le poate permite să modifici genetic embrionul înainte de a-l implanta în uterul artificial. Viitorii părinți vor putea alege culoarea ochiilor, a părului și înălțimea. „Vă prezentăm EctoLife, prima unitate de uter artificial din lume, care este alimentată în întregime cu energie regenerabilă. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 300.000 de femei mor din cauza complicațiilor sarcinii. Uterul artificial EctoLife este conceput pentru a atenua suferința umană și pentru a reduce șansele de cezarială. Cu EctoLife, nașterile premature și cezaranele vor fi de domeniul trecutului”, explică Hashem.

El a declarat că are în plan să deschidă fabrici și în Japonia, Bulgaria, Coreea de Sud și multe altele. El spune: „Fiecare caracteristică menționată în concept este 100% bazată pe știință și a fost deja realizată de oameni de știință și ingineri. Singurul lucru rămas este construirea unui prototip combinând toate caracteristicile într-un singur dispozitiv. În ceea ce privește intervalul de timp, depinde într-adevăr de liniile directoare etice. În prezent, cercetarea asupra embrionilor umani nu este permisă peste 14 zile”, spune cercetătorul. „După 14 zile, embrionii trebuie distruși din motive etice. Dacă aceste restricții etice sunt relaxate, o acord cu 10 până la 15 ani înainte ca EctoLife să devină utilizat pe scară largă peste tot. Adăugați la cei cinci ani de conștientizare și educație publică pentru a ajuta oamenii să devină mai receptivi la tehnologie”, a continuat acesta.

Surpriză pentru cuplurile infertile

30.000 de copii pe an

Acesta are 75 de laboratoare înalt echipate, fiecare putând găzdui până la 400 de păstăi de creștere sau uterce artificiale. Într-o singură încăpere, el poate incuba până la 30.000 de copii crescuți în laborator pe an.

„EctoLife îi permite bebelușului să se dezvolte într-un mediu fără infecții. Podurile sunt fabricate din materiale care împiedică lipirea germenilor de suprafețele lor. Fiecare pod de creștere are senzori care pot monitoriza semnele vitale ale bebelușului, inclusiv bătăile inimii, temperatura, tensiunea arterială, ritmul respirator și saturația de oxigen. Sistemul bazat pe inteligență artificială monitorizează, de asemenea, trăsăturile fizice ale bebelușului și raportează eventualele anomalii genetice”.

Ce conține pachetul de elită

Cecetătorul a făcut și un pachet de elită, iar prețul acestuia nu este deloc mic.

„Și dacă doriți ca bebelușul să iasă în evidență și să aibă un viitor mai luminos, pachetul nostru Elite vă oferă posibilitatea de a modifica genetic embrionul înainte de a-l implanta în uterul artificial. Datorită instrumentului de editare a genelor CRISPR-Cas 9, puteți edita orice trăsătură a bebelușului printr-o gamă largă de peste 300 de gene. Prin inginerie genetică a unui set de gene, Pachetul Elite vă permite să personalizați culoarea ochilor, culoarea părului, nuanța pielii, puterea fizică, înălțimea și nivelul de inteligență ale bebelușului”, explică firma. „De asemenea, vă permite să remediați orice boli genetice moștenite care fac parte din istoria familiei dumneavoastră, astfel încât copilul dumneavoastră și urmașii lor să trăiască o viață sănătoasă și confortabilă, fără boli genetice”, continuă anunțul, potrivit realitatea.md.

Vezi si alte articole...