sâmbătă, aprilie 20, 2024

Talibanii sunt „îngrijorați pentru Andrew Tate” și cer să fie eliberat. „Occidentalii au nevoie de Andrew Tate pentru că sunt oprimați de feministe”

ActualitateTalibanii sunt „îngrijorați pentru Andrew Tate” și cer să fie eliberat. „Occidentalii au nevoie de Andrew Tate pentru că sunt oprimați de feministe”

Talibanii sunt „ingrijorati in legatura cu Andrew Tate” si „ne intreaba daca este deja liber”, scrie pe Twitter Sameera Khan, o fosta Miss New Jersey convertita in ziarist „anti-woke”, scrie NewsWeek.

Khan a declarat ca a comunicat pe Twitter cu talibanii afgani „despre retinerea lui Andrew Tate”, un influencer americano-britanic care a fost arestat in Romania in 29 decembrie, impreuna cu fratele sau si doi cetateni romani, fiind acuzat de trafic de persoane.

Procurorii romani sustin ca fratii Tate au constrans sase femei sa produca pornografie, presupusele victime confruntandu-se cu „acte de violenta fizica si constrangere psihica”. Unul dintre cei arestati a fost, de asemenea, acuzat de viol.

Andrew Tate, aparat de sustinatorii talibanilor

Sambata, Khan a scris pe Twitter: „Gazduim un spatiu Twitter in care discutam cu talibanii afgani despre retinerea lui Andrew Tate.”

„Ei sunt ingrijorati in legatura cu Andrew Tate si ne intreaba daca este deja liber.”

„Ei spun ca occidentalii au nevoie de Andrew Tate pentru ca suntem oprimati de feministe.”

Intr-un tweet separat, ea a adaugat „#FREETOPG”, cerand ca Tate sa fie eliberat, „TopG” fiind o porecla folosita pentru influencerul britanic de unii dintre sustinatorii sai.

Jurnalistul britanic Otto English a postat pe Twitter o captura de ecran din spatiul Twitter, aratand o parte dintre participanti, adaugand „Acest lucru chiar s-a intamplat”.

Spatiul Twitter a fost numit „heart emoji Andrew Tate heart emoji, urmat de „w/ Taliban”.

In august 2021, talibanii au capturat Kabul, capitala Afganistanului, dupa ce trupele americane au fost retrase dupa un conflict armat de aproape doua decenii.

Tate a declarat ca s-a convertit la islam in noiembrie 2021, discutand despre decizia sa pe canalul de YouTube One Islam Productions, intr-un videoclip care a fost vizionat de 1,5 milioane de ori.

Printre cei care au participat la spatiul Twitter cu Khan s-au numarat mai multi utilizatori care pretind ca ii sustin pe talibani, unii dintre ei avand steagul gruparii in poza de profil.

Unul dintre cei care au participat a fost Shahab Lewal, care pretinde ca este „membru al Comisiei culturale” a Emiratului Islamic din Afganistan, cu sediul la Kabul.

Newsweek nu a reusit sa verifice relatia exacta dintre sustinatorii autointitulati talibani care participa la spatiul Twitter si grupul mai larg. Talibanii si Sameera Khan au fost contactati pentru comentarii.

Fortele americane si fortele aliate au invadat Afganistanul in 2001, in urma atacurilor de la 11 septembrie, acuzand talibanii ca au oferit adapost liderilor Al-Qaida care au regizat atacul.

Tate, un fost kickboxer profesionist, a fost criticat pentru o serie de comentarii controversate despre femei, inclusiv pentru afirmatia sa din 2017 ca acestea trebuie sa „trebuie sa poarte o anumita responsabilitate” daca sunt violate, in timpul scandalului #MeToo.

Vezi si alte articole...