vineri, iulie 19, 2024

Tensiunea continuă în Sectorul 2. Au fost găsite 294 de voturi potrivit declarației lui Radu Mihaiu

Din OrasTensiunea continuă în Sectorul 2. Au fost găsite 294 de voturi potrivit declarației lui Radu Mihaiu

Noaptea trecută, la 02:27, Radu Mihaiu a făcut publică descoperirea a 294 de voturi în secția de votare nr. 352 din Sectorul 2. Actualul primar al sectorului a acuzat alianța PSD-PNL că ascunde mult mai multe voturi provenind din aproximativ alte 30 de secții.

Mihaiu a declarat că incidentul a fost documentat și că voturile suplimentare au fost descoperite în doar două secții de votare care au fost renumărate. El a subliniat că este necesară renumărarea a încă 30 de secții pentru a clarifica situația.

„Secția 352 a fost numărată. Incidentul documentat. Încheiem o zi lungă și grea, dar a meritat. 294 voturi de la voi au fost scoase la lumină. 294 voturi în plus din doar 2 secții renumărate azi. Însă nu am terminat. Mai sunt 30 de secții de renumărat. 30 de secții cu suspiciuni grave pe care PSD PNL le ține sub capac pentru că știu și ei că pierd”, a declarat Radu Mihaiu într-o postare pe Facebook.

În prezent, la patru zile de la alegerile locale, diferența de voturi între Radu Mihaiu și Rareș Hopincă din Sectorul 2 se micșorează pe măsură ce sunt renumărate secțiile de votare.

Rareș Hopincă a salutat decizia Biroului Electoral Municipal de a dispune renumărarea voturilor la secția 352, anunțată azi-noapte. Cu toate acestea, fostul prefect al Capitalei a menționat că ar fi fost preferabil să se evite scandalul creat de Radu Mihaiu, contracandidatul său din partea USR. Hopincă continuă să susțină că el a câștigat alegerile pentru Primăria Sectorului 2.

„Salut decizia Biroului Electoral Municipial de a dispune renumărarea voturilor la secția 352, în vederea corectării unor erori materiale. Este esențial ca voturile date de cetățenii Sectorului 2 să fie respectate, fără nicio altă discuție. Am asistat la procesul de renumărare, care a decurs, în linii mari, civilizat. S-au corectat erorile materiale reclamate. Sigur, ar fi fost de preferat să se evite tot circul contracandidatului USR, ca a îngreunat procesul și a obstrucționat centralizarea datelor. Multumesc membrilor secției de votare pentru implicare. De asemenea, mulțumesc membrilor Biroului Electoral al Sectorului 2 și Biroului Electoral Municipal pentru efort și pentru activitatea desfășurată. Renumărarea nu este de natură să schimbe ierarhia finală. Așteptăm finalizarea procesului electoral. Am câștigat alegerile pentru funcția de Primar al Sectorului 2”, a declarat Rareș Hopincă pe Facebook.

Vezi si alte articole...