miercuri, mai 29, 2024

Tensiunile dintre Rusia și SUA se adâncesc. Mesajul de amenințare al Kremlinului

ExterneTensiunile dintre Rusia și SUA se adâncesc. Mesajul de amenințare al Kremlinului

Conflictul dintre SUA și Rusia ar putea ajunge la un alt nivel. După ce Congresul a aprobat legea care ar permite administrației președintelui Joe Biden să sechestreze activele rusești, deținute la băncile americane, Medvedev a lansat un mesaj de amenințare.

Noi tensiuni între Rusia și SUA

Rusia ar putea confisca bunurile și proprietățile cetățenilor americani care trăiesc pe teritoriul acestui stat. Măsura ar fi aplicată dacă Washingtonul va confisca bunurile suverane rusești.

Dmitri Medvedev a transmis acest mesaj la scurt timp după ce Congresul a aprobat legea prin care administrația președintelui Joe Biden ar putea să sechestreze activele rusești, deținute la băncile americane. Vicepreședintele Consiliului de Securitate din Rusia susține că măsura propusă de SUA ar fi un abuz.

SUA

Activele rusești din SUA ar putea fi transferate în Ucraina

Recent, în Congresul SUA, a fost aprobată Legea REPO. Noile norme ale acesteia ar permite administrației președintelui Joe Biden să sechestreze activele rusești deținute la băncile americane și să le transfere în Ucraina. Ca răspuns la invazia pe scară largă a Ucrainei, țările occidentale și alți parteneri ai Kievului au imobilizat aproximativ 300 de miliarde de dolari din activele rusești. Din această sumă, 5 miliarde de dolari sunt deținute în SUA.

„Este evident că nu vom putea răspunde simetric la furtul nerușinat de către SUA a bunurilor noastre. Motivul este clar – nu avem o cantitate semnificativă de proprietate guvernamentală americană”, a spus Dmitri Medvedev.

SUA

Mesaj de amenințare din Rusia

Fostul președinte al Rusiei a menționat că autoritățile de la Kremlin ar putea viza fondurile și , proprietățile imobiliare deținute de cetățeni din SUA aflați în jurisdicția rusă. Mai mult, Medvedev a afirmat că există o bază legală pentru aceasta în codul civil rus. Conform acesteia, Kremlinul ar putea acționa împotriva acestor persoane.

De-a lungul timpului, Washingtonul a depus eforturi semnificative pentru a redirecționa fondurile rusești direct către Kiev.

Vezi si alte articole...