joi, mai 30, 2024

Ți-e frică de ace? Vine o nouă metodă de vaccinare

SCIENCE+Ți-e frică de ace? Vine o nouă metodă de vaccinare

Un plasture pentru vaccinare cu micro-ac ar putea fi o alternativă sigură și eficientă la vaccinurile actuale, care sunt administrate prin injectare în mușchi.

Rezultatele primului studiu despre vaccinul împotriva rujeolei și rubeolei administrat în acest mod sunt promițătoare, potrivit unui studiu publicat în jurnalul The Lancet.

În plus, plasturii cu vaccin ar putea ajuta la abordarea provocărilor legate de vaccinare în țările cu asistență medicală greu accesibilă, unde este dificil să se asigure un lanț rece pentru vaccinuri și nu există suficient personal instruit care să facă injecțiile.

Studiul s-a concentrat pe eficacitatea unui vaccin împotriva rujeolei și rubeolei, administrat printr-un plasture cu micro-ac. Concluziile inițiale sugerează că această metodă nu este doar sigură, ci și foarte eficientă. Cercetarea, care s-a desfășurat în Gambia, a implicat diferite grupe de vârstă, incluzând adulți, copii mici și bebeluși, și a indicat o rată de protecție de peste 93%, cu efecte secundare minime, potrivit publicaţiei Zdravotnický deník din Republica Cehă.

Vezi si alte articole...