sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Trafic restricționat în Piața Unirii din București, „din cauza tasărilor”. Unde sunt cele mai mari probleme

Din OrasTrafic restricționat în Piața Unirii din București, „din cauza tasărilor”. Unde sunt cele mai mari probleme

Primăria Sectorului 4 a cerut miercuri, 18 ianuarie, restricționarea circulației rutiere în Piața Unirii din centrul Bucureștiului pentru mașinile mai mari de 3,5 tone, după ce „au fost evidenţiate tasări ale sistemului rutier aflat deasupra planşeului Unirii şi a pasajului rutier Unirii”. Cele două tasări pun în pericol traficul rutier de suprafață.

Potrivit unui comunicat de presă preluat de agenția News.ro, circulaţia rutieră va fi restricţionată pentru vehiculele menționate în intersecţia dintre strada Halelor şi Splaiul Independenţei şi în intersecţia bulevardelor Corneliu Coposu şi I.C. Brătianu.

Singurele excepții sunt mijloace de transport în comun şi cele de intervenţie de urgenţă.

Măsura a fost luată având în vedere situaţia şi ultimele expertize tehnice efectuate anul trecut, „care încadrează atât planşeul Unirii, cât şi pasajul rutier Unirii, în starea tehnică IV – nesatisfăcător”, arată Primăria.

„În perioada imediat următoare, ambele zone în care au fost identificate tasările vor fi verificate de experţi, care au misiunea de a afla care sunt cauzele ce au generat această situaţie, precum şi de a găsi cele mai potrivite soluţii pentru remedierea deficienţelor în cel mai scurt timp posibil”, se precizează în comunicatul de presă al Primăriei Sectorului 4.

În același comunicat se precizează că studiul de fezabilitate pentru consolidarea sau refacerea planşeului Unirii, respectiv a tavanului pasajului rutier Unirii a fost finalizat, iar „în maximum 30 de zile, aceste lucrări vor fi incluse în cadrul unei proceduri de licitaţie publică, astfel încât momentul efectiv al începerii execuţiei să fie în a doua jumătate a anului 2024, aşa cum a fost prognozat iniţial”.

Foto: Agerpres

Vezi si alte articole...