spot_imgspot_img

Tratamentul cancerului bazat pe tehnologia ARN mesager este în curs de realizare

MedicalTratamentul cancerului bazat pe tehnologia ARN mesager este în curs de realizare

Cancerul, bolile genetice rare, bolile metabolice – posibilitățile de a crea medicamente bazate pe ARN mesager sunt aproape infinite.

La jumătatea lunii decembrie, au apărut rezultatele unor cercetări care au atras atenția asupra tehnologiei ARN mesager – care se dezvoltă datorită pandemiei de coronavirus.

Moderna a prezentat date din faza a II-a a studiilor sale clinice randomizate ale primului vaccin din lume împotriva melanomului.

Acestea arată că o astfel de terapie reduce riscul de recidivă sau de deces din cauza melanomului cu 44% în comparație cu un alt tip de tratament inovator – imunoterapia.

Acest studiu este primul care utilizează vaccinuri personalizate pentru tratarea cancerului și arată că combinarea tehnologiei ARN mesager cu imunoterapia oferă rezultate mai bune pentru pacienții cu melanom și, posibil, și pentru alte tipuri de cancer.

Oncologii comentează că un vaccin cu ARN mesager împotriva melanomului ar putea fi pentru bolnavii de cancer ceea ce a fost penicilina pentru omenire. Acesta va schimba regulile jocului pentru totdeauna, potrivit publicaţiei poloneze Gazeta Wyborcza.

Vezi si alte articole...

Cele mai populare articole...