luni, aprilie 15, 2024

Trenduri de amenajare în HoReCa în 2024

Continut SposorizatTrenduri de amenajare în HoReCa în 2024

Trendurile de amenajare în HoReCa, în 2024, se construiesc în jurul a două mari concepte: confort și sustenabilitate. Atât hotelurile, cât și restaurantele, se concentrează din ce în ce mai mult pe crearea de spații care promovează bunăstarea fizică și mentală, care încurajează conexiunea, cu un impact cât mai mic asupra mediului înconjurător.

Iată câteva aspecte cheie de care trebuie să ții cont dacă ai în vedere amenajarea unui astfel de spațiu, în acest an:

Sustenabilitate, vedeta amenajărilor în 2024

Sustenabilitate a devenit o piatră de temelie în amenajările interioare din industria ospitalității. Se pune accent pe practicile ecologice și pe materialele trainice, abordare care nu numai că atenuează impactul asupra mediului, ci oferă și o experiență liniștitoare, inspirată din natură. De exemplu, la o amenajare receptie hotel, folosirea materialelor reciclabile, iluminatul eficient din punct de vedere energetic și folosirea tehnologiei pentru reducerea deșeurilor sunt pași importanți către un viitor mai ecologic.

Spațiile verzi interioare și exterioare sunt, de asemenea, populare, oferind o atmosferă naturală și relaxantă.

Accent pe amprenta culturii locale

În 2024, antreprenorii din HoReCa și îndreaptă atenția către elemente de design interior care să reflecte identitatea culturală și istoria locală. Aceste elemente distinctive adaugă un farmec și autenticitate spațiilor, atrăgând în același timp atenția și loialitatea clienților.

De la textile și până la mobilierul creat de meșterii din zonă, fiecare detaliu al designului povestește despre locul respectiv, contribuind la o experiență memorabilă și unică pentru clienți. Măiestria constă în îmbinarea acestor elemente tradiționale într-un design contemporan, o calitate pentru care merită să investești în pretul unui designer de interior.

Integrarea tehnologiei

Revoluția digitală a influențat puternic industria ospitalității, care depune eforturi continue în a-și adapta infrastructura și serviciile astfel încât să răspundă cât mai repede și eficient nevoilor clienților.

În privința hotelurilor, camerele inteligente dotate cu sisteme de control vocal, iluminat personalizat și servicii de check-in automatizate sunt noile standarde în materie de confort.

De la camerele inteligente dotate cu sisteme de control vocal, la serviciile de check-in automatizate, și până la utilizarea realității virtuale pentru a oferi tururi virtuale ale locațiilor, tehnologia este folosită în mod creativ pentru a facilita interacțiunea cu clienții și pentru a îmbunătăți eficiența proceselor.

Soluții pentru flexibilitatea spațiului

Într-o lume în continuă schimbare, adaptabilitatea a devenit crucială, iar cei care au resimțit cel mai tare acest lucru au fost proprietarii de mici afaceri, precum cafenele și cofetării.

Prin folosirea mobilierului modular și a soluțiilor de design flexibile, aceștia pot transforma rapid și eficient spațiile pe care le dețin pentru a răspunde nevoilor diverse ale clienților, cum ar fi organizarea evenimentelor private sau adaptarea la cerințele de distanțare socială.

În concluzie, sustenabilitatea a devenit o prioritate în 2024, iar integrarea elementelor culturale locale și a tehnologiei sunt la ordinea zilei. De asemenea, flexibilitatea spațiului este esențială pentru a răspunde nevoilor diverse ale clienților.

 

 

Vezi si alte articole...