vineri, aprilie 19, 2024

Tribunalul a respins contestațiile Tabogo Properties, astfel SIF Banat Crișana a devenit proprietarul platformei Tutunul românesc din Regie

ImobiliareTribunalul a respins contestațiile Tabogo Properties, astfel SIF Banat Crișana a devenit proprietarul platformei Tutunul românesc din Regie

Tribunalul București a respins contestațiile Tabogo Properties față de rezultatul licitației pentru terenul fabricii Tutunul românesc, iar poprietatea a ajuns în posesia SIF SPV TWO, parte a SIF Banat Crișana. Terenul aferent fostei fabrici „Tutunul românesc” situat în bulevardul Regiei nr. 2, în suprafață de 62.491mp a fost tranzacționat, în luna mai 2022, în cadrul licitației publice organizate de CITR, pentru suma de 33,59 milioane euro.

Ulterior, tranzacția a fost contestată de către Tabogo Property, însă contestațiile au fost respinse de Tribunalul București. Prin urmare, tranzacția a fost finalizată în data de 12 decembrie 2022, când contractul a fost semnat și astfel SIF SPV TWO SA a devenit proprietarul terenului. Aceasta tranzacție gestionată de echipa CITR este cea mai mare tranzacție cu terenuri din București din ultimii ani și totodată una dintre cele mai mari tranzacții în insolvență de anul acesta.

Proprietatea aferenta fostei fabrici de industrializare a tutunului este localizata în zona centru-vest a Capitalei, care cuprinde perimetrul Orhideea – Pasajul Basarab şi împrejurimile stațiilor de metrou Grozăveşti, Petrache Poenaru şi Politehnica. Anterior, proprietatea s-a aflat în patrimoniul societății Interagro SA, societate aflată în reorganizare.

Înainte de insolvență, Ioan Niculae, proprietarul Interagro, propunea construirea unui proiect imobiliar mixt pe terenul de 6,2 hectare, care ar fi inclus trei turnuri de birouri cu 36, 30 și 14 etaje, locuințe, un hotel și un spital privat.

Potrivit CITR, proprietatea este aferentă fostei fabrici de industrializare a tutunului, Tutunul Românesc, iar valoarea este dată de suprafață terenului, amplasarea acestuia și oportunitățile de dezvoltare a unor viitoare proiecte de birouri, comerciale, rezidențiale sau mixte.

Interesul pentru dezvoltarea noului pol de proiecte pe segmentul de birouri și rezidențial a fost susținut și de principalul atu: apropierea de Universitatea Politehnică București și Campusurile Regie și Grozăvești.

Potrivit PUZ-ului Sector 6, acum desființat, proprietatea era încadrată în zona CB3, și avea următoarele reglementări urbanistice: POT max 70%, CUT max 4.5, regim înălțime P+14 E.

De asemenea, unele dintre construcțiile de pe terenul respectiv sunt clasificate ca monumente istorice și numai conservare, lucrări de renovare, restaurare, reamenajare sunt permise la acestea. Ele pot fi incluse într-un mixt proiect de reconversie și dezvoltare a întregii proprietăți.

SIF Banat Crișana a preluat anul trecut și platforma de 60 de hectare, și a vândut-o, pe bucați, către dezvoltatori, precum Prime Kapital și mai multor mari retaileri.

Vezi si alte articole...