miercuri, mai 29, 2024

Ucraina a lovit cu rachete o navă imperială a Rusiei din Marea Neagră. Deservea un submarin

ExterneUcraina a lovit cu rachete o navă imperială a Rusiei din Marea Neagră. Deservea un submarin

Ucraina a incendiat cu rachete o navă imperială a Rusiei în Marea Neagră. Deservea un submarin, potrivit informațiilor apărute pe rețelel de socializare. Rusia a minimizat știrea vorbind de un mic incedniu.

O înregistrare video care circulă pe Telegram și Twitter arată o navă în flăcări după ceea ce se pretinde a fi un atac cu rachete asupra orașului portuar Sevastopol din Crimeea ocupată de Rusia.

Ucraina a incendiat cu rachete o navă imperială a Rusiei în Marea Neagră. Deservea un submarin

Pe fundalul videoclipului care arată fumul care iese din navă, un martor ocular spune că nava tocmai a fost lovită de o rachetă înainte de a lua foc.

Ce a apăprut pe Twitter?

Nava de salvare a submarinului rusesc Kommuna ar fi fost lovită de o rachetă ucraineană în Sevastopol.

Kommuna este cea mai veche navă militară activă din lume

Kommuna a servit în marina imperială rusă, sovietică și a Federației Ruse în timpul Revoluției Ruse și al celor două războaie mondiale.

Între timp, „guvernatorul” instalat de Rusia în Sevastopolul ocupat, Mykhailo Razvozhaev, a minimizat evenimenrtul. El a spus că un atac anti-navă a fost respins, adăugând că „resturile au provocat un mic incendiu care a fost stins cu promptitudine”.

După cum s-a raportat, astăzi, 21 aprilie, o serie de explozii a fost raportată în Sevastopol, în timp ce traficul a fost închis pe podul Crimeei, care leagă peninsula ocupată de Rusia continentală.

O flotă uriașă

54 de nave are Putin în Flota Mării Negre din care 7 sunt submarine, potrivit unei analize. Rusia are peste 290 de nave derăzboi dislocate în mia multe ape. Ucraina a distrus unele dintre ele cu celebrele drone Sea baby, de curând modernizate.

Rusia dispune de o flotă uriașă de nave de diverse tipuri. Unele dintre ele sunt din perioada sovietică, altele au fost modernizate.

În total este vorba de 290 de unități. A fost întocmită o listă a navelor actuale ale marinei rusești din surse deschise. Există peste 290 de nave de război, submarine și ambarcațiuni de război despre care se crede că se află în serviciul activ al Marinei ruse, în rezervă sau în construcție, pe baza rapoartelor publice.

Vezi si alte articole...