luni, iulie 22, 2024

Ucraina vrea să devină membră a NATO. Volodimir Zelenski spune că ar fi cea mai bună garanţie de securitate

ExterneUcraina vrea să devină membră a NATO. Volodimir Zelenski spune că ar fi cea mai bună garanţie de securitate

Liderul de la Kiev a subliniat miercuri, 18 ianuarie, că țara sa vrea să devină membră a Alianţei Nord-Atlantice (NATO). Potrivit declarației făcute de Volodimir Zelenski, acest lucru ar fi „cea mai bună garanţie de securitate”.

Ucraina vrea să devină membră a NATO. Volodimir Zelenski spune că ar fi cea mai bună garanţie de securitate
Așadar, Volodimir Zelenski a subliniat că aderarea Ucrainei la NATO ar fi „cea mai bună garanţie de securitate” pentru ucraineni.

„Garanţiile de securitate sunt cele mai mari priorităţi pentru noi. Înţelegem că în acest moment nu avem această posibilitate, din nefericire, Rusia înţelege şi ea acest lucru şi face totul pentru a îngreuna parcursul nostru.

Dar suntem pe drumul spre NATO, întrucât NATO reprezintă cea mai bună garanţie de securitate pentru noi, pentru ţara noastră, pentru copiii noştri”, a declarat Volodimir Zelenski în discursul rostit prin videoconferinţă la Forumul Economic de la Davos, conform cnn.com

Zelenski a cerut și accelerarea livrărilor de armament occidental

De asemenea, liderul de la Kiev a cerut și accelerarea livrărilor de armament occidental, în contextul invaziei militare ruse.

„Lansez un apel pentru rapiditate” în luarea deciziilor privind asistenţa militară oferită Ucrainei, a mai spus Volodimir Zelenski.

Guvernul Germaniei nu a decis încă dacă va autoriza furnizarea de tancuri Leopard Ucrainei.

„Tirania avansează mai rapid decât democraţiile”, a afirmat Volodimir Zelenski.

Amintim că preşedintele Ucrainei i-a trimis miercuri o scrisoare omologului său din China, Xi Jinping, în care face apel la dialog, potrivit informațiilor transmise de Prima Doamnă, Olena Zelenska.

Aceasta a înmânat scrisoarea delegaţiei chineze de la Davos.

„Este vorba despre o invitaţie la dialog. Sperăm în mod sincer că vom avea un răspuns”, a subliniat Olena Zelenska.

Volodimir Zelenski spune că ucigaşii ruşi vor fi aduşi în faţa justiţiei

Anterior, Volodimir Zelenski a anunțat, în discursul adresat națiunii, că se lucrează zi și noapte pentru a reduce potențialul inamic.

„Până acum, 39 de persoane, inclusiv 6 copii, au fost salvate de sub dărâmături. În total, au fost primite 47 de rapoarte despre cei care ar fi putut fi în locuinţe la momentul atacului şi cărora nu se cunoştea soarta. Informaţiile despre 22 de persoane au fost clarificate.

Se cunosc aproximativ 40 de morţi, dintre care 3 copii. Condoleanţe tuturor! Serviciul de Securitate al Ucrainei a început deja să strângă informaţii despre acei militari ruşi care au pregătit şi au efectuat această lovitură. Nu există nicio îndoială: fiecare persoană vinovată de această crimă de război va fi identificată şi adusă în faţa justiţiei.

Acest atac de la Dnipro, precum şi altele similare, intră, în special, în jurisdicţia Curţii Penale Internaţionale. Şi vom folosi toate oportunităţile disponibile – atât naţionale, cât şi internaţionale – pentru a ne asigura că toţi ucigaşii ruşi, toţi cei care dau şi execută ordine privind teroarea cu rachete împotriva poporului nostru, se confruntă cu sentinţe legale.

Şi să se asigure că îşi ispăşesc pedeapsa Aceasta este o sarcină fundamentală pentru Ucraina şi pentru partenerii noştri. Mulţumesc tuturor celor care ne susţin ţara pe drumul către justiţie”, a transmis liderul de la Kiev.

Vezi si alte articole...