sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

UE – Trebuie consolidate controalele împotriva spionilor ruși

ExterneUE - Trebuie consolidate controalele împotriva spionilor ruși

Comisarul european, însărcinat cu Afacerile Interne, Ylva Johansson, consideră că UE trebuie să securizeze frontierele și să consolideze controalele în privința vizelor și susține că președintele rus Vladimir Putin ”vrea să distrugă Uniunea Europeană. Suntem o ameninţare pentru el, avem democraţie, libertate, prosperitate. Avem nevoie de controale mai stricte cu privire la cererile de vize şi de o securitte mai mare la frontierele noastre”.

Comisarul a anunțat intrarea în viguare a unui nou sistem de schimb informatic, începând cu data de 7 martie.
”În prezent, doar jumătate dintre cei care intră în Uniunea Europeană cu o viză sunt controlaţi prin sistemul de schimb de informaţii în cadrul Schengen. Asta înseamnă că avem mulţi ruşi care nu sunt controlaţi”.

Numai în anul 2022, au fost expulzați aproximativ 400 de spioni ruși.

Pentru a putea consolida controalele la frontieră este necesară și folosirea unei noi tehnologii, iar comisarul european consideră că actualul buget de ”6,6 miliarde de euro alocaţi protecţiei frontierei nu este suficient”.

Pentru a contribui la împărtășirea informațiilor poliției, este necesară includerea în spațiul Schengen a Bulgariei și României, mai susține Ylva Johansson, membru UE.

Vezi si alte articole...