joi, mai 23, 2024

Un autoturism a fost distrus în proporție de 75%, după ce a luat foc pe A1

Din OrasUn autoturism a fost distrus în proporție de 75%, după ce a luat foc pe A1

Un autoturism a luat foc în timp ce circula pe autostrada A1 în direcția București, duminică după-amiază. După cum a spus ISU Giurgiu, flăcările au fost cel mai probabil cauzate de un scurtcircuit. Inspectorul de Urgență Giurgiu a informat că astăzi, 5 februarie 2023, un autoturism a fost cuprins de flăcări în timp ce circula pe autostrada A1 spre Capitală. Incidentul s-a petrecut în jurul prânzului, la kilometrul 24. Șoferul mașinii a observat că este ceva în neregulă cu mașina și a oprit imediat pe banda de urgență și a coborât.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, transmite ISU Giurgiu.

Pompierii au constatat că focul a izbucnit la motor. În plus, în urma incendiului s-a degajat o cantitate mare de fum, iar conform ISU Giurgiu, aproximativ 75% din autovehicule au fost distruse. Cel mai probabil, evenimentul a avut loc din cauza unui scurtcircuit.

Echipele ISU Giurgiu le dau șoferilor câteva sfaturi de urmat pentru a putea preveni incidentele auto. Iată cum trebuie procedat:

  • Verificați instalația electrică,
  • Asigurați-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate,
  • Verificați dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți,
  • Nu faceți improvizații la instalația electrică,
  • Verificați perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul.

Vezi si alte articole...