marți, iunie 18, 2024

Un fost ofiţer KGB, despre motivele înlocuirii lui Surovikin cu Gherasimov: Este „recunoașterea gravității situației” din Ucraina

ExterneUn fost ofiţer KGB, despre motivele înlocuirii lui Surovikin cu Gherasimov: Este „recunoașterea gravității situației” din Ucraina

Înlocuirea comandantului armatei ruse, Serghei Surovikin, cu șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, Valeri Gherasimov, arată că Vladimir Putin este obsedat de război și continuă să caute un general care să-i aducă succesul în Ucraina, a declarat un fost ofițer KGB.

Înlocuirea comandantului armatei ruse, Serghei Surovikin, cu șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, Valeri Gherasimov, arată că Vladimir Putin este nemulțumit de munca lui şi că este obsedat să câștige acest război.

Ministrul rus al Apărării a anunţat numirea unui nou comandant şef pentru ofensiva în Ucraina, generalul Valeri Gherasimov, înlocuindu-l astfel pe fostul comandant şef, Serghei Surovikin.

Ce urmărește Vladimir Putin cu această schimbare

Potrivit lui Serghei Jirnov, numirea comandant şef a generalului Valeri Gherasimov, militarul cu cel mai înalt grad din Rusia, este considerată o „schimbare capitală a caracterului războiului” din partea lui Vladimir Putin.

Există, de asemenea, o serie de motive pentru care Surovikin a fost revocat din postul său. Potrivit acestuia, Putin este nemulțumit de munca lui, deoarece în timp ce comanda forțele de ocupație, Rusia a pierdut Herson și malul drept al regiunii Herson, regiunea Harkiv și Liman.

Până acum, era o operaţiune specială pentru ruşi, adică se lua un mic contingent, se puneau câţiva generali în fruntea acestui contingent şi se încerca să se fabrice un mic război, explică fostul ofiţer KGB. Dar Ghersimov face să se schimbe complet scala conflictului. Este militarul numărul unu al ţării, care dă ordine tuturor celorlalţi militari. Deasupra lui nu există decât ministrul Apărăii, care este un politician, chiar dacă poartă uniformă.

Putin continuă să urmeze această cale a greșelilor

Şeful Centrului de Studii Militare și Juridice, Oleksandr Musienko, spune că schimbările frecvente în conducerea militară din Rusia au un efect negativ asupra acesteia.

Cu toate acestea, odată cu numirea lui Gerasimov, Kremlinul a recunoscut că acesta este un război. El a mai subliniat că acum Gerasimov și întreaga armată vor fi pe deplin răspunzători de război și chiar și garnizoanele din Orientul Îndepărtat pot fi implicate în îndeplinirea sarcinilor.

„Aceasta este obsesia lui Putin pentru agresiunea împotriva Ucrainei. Desigur, a dus deja la multe greșeli în Rusia și va duce la altele și mai mari. El continuă să urmeze această cale a greșelilor”, a concluzionat Musienko, potrivit unian.ua.

Vezi si alte articole...