joi, mai 23, 2024

Un soldat rus a aruncat o grenadă în depozitul de muniții al unității: trei militari uciși, 16 răniti, opt dispăruți. Ce scrie presa de la Moscova

ExterneUn soldat rus a aruncat o grenadă în depozitul de muniții al unității: trei militari uciși, 16 răniti, opt dispăruți. Ce scrie presa de la Moscova

Postul de televiziune REN TV a anuntat duminica, 15 ianuarie, ca un soldat rus a detonat o grenada de mana pe teritoriul unei unitati militare din regiunea Belgorod, aflata la granita cu Ucraina, informeaza Kommersant.

Un soldat rus a aruncat o grenadă întrun depozit de muniții. Ca urmare, a exploziei un post de televiziune a precizat că munitia aflata in camera de depozitare a armelor a explodat. Incendiul a cuprins o suprafata de 450 de metri patrati in unitate, relateaza REN TV.

Potrivit postului de televiziune, trei militari au fost ucisi in incident, 16 persoane au fost ranite, iar soarta altor opt ramane necunoscuta.

Un incident similar a avut loc si joi, tot intr-o unitate din Belgorod. In timp ce militarii rusi reparau un tanc T-72 in regiunea Belgorod (la granita cu Ucraina), munitia a explodat, distrugand tancul si ranind doua persoane, a anuntat publicatia rusa Baza pe Telegram.

Conform Baza, incendiul de la baza de reparatii si intretinere a izbucnit in seara zilei de 12 ianuarie. Accidentul s-a produs din cauza incalcarii normelor de securitate impotriva incendiilor in timpul reparatiilor, au sustinut autoritatile din Belgorod.

Focul a provocat detonarea munitiei unui tanc, ceea ce a dus la distrugerea acestuia.

Focul s-a extins apoi la alte doua T-72 aflate in apropiere, dar acestea ar fi fost salvate, sustin autoritatile.

Vezi si alte articole...