luni, iulie 15, 2024

Un tramvai s-a stricat pe traseu în această dimineață, iar liniile 1, 7 și 10 au rămas blocate in zona Soseaua Giurgiului/Str. Șura Mare

Din OrasUn tramvai s-a stricat pe traseu în această dimineață, iar liniile 1, 7 și 10 au rămas blocate in zona Soseaua Giurgiului/Str. Șura Mare

Un tramvai a înregistrat o defecțiune în timpul traseului în această dimineață, ducând la blocarea a trei linii de transport STB. Informația a fost comunicată de Societatea de Transport București prin intermediul contului său de Twitter:

Liniile 1, 7 și 10 – blocate in zona Soseaua Giurgiului/Str. Șura Mare, pe sensul spre Șura Mare. Cauza: defecțiune tramvai.


STB a anunțat defecțiunea la ora 07:55.

La 15 minute după aceasta, Societatea de Transport București a informat că liniile 1, 7 și 10 au fost deblocate. Defecțiunile care apar la tramvaie în timpul traseului sunt o situație comună în transportul public din București. Astfel de incidente au loc aproape zilnic, iar principala problemă este starea extrem de precară a multor dintre aceste mijloace de transport în comun.

În prezent, flota STB cuprinde 521 de tramvaie, inclusiv cele utilitare, dintre care aproape 70% au depășit durata normală de exploatare.

Recent, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că municipalitatea intenționează să modernizeze transportul public și intenționează să achiziționeze încă 250 de tramvaie noi pentru București.

În această vară, Nicușor Dan a avut discuții cu reprezentanții Băncii Mondiale pentru a discuta posibilitatea unui împrumut de aproximativ 836,5 milioane euro. În prezent, în București există mai multe zeci de kilometri de șine de tramvai cu probleme majore sau chiar critice. De exemplu, pe Bulevardul Basarabia, situația este dezastruoasă. Acolo, porțiuni semnificative de cale ferată urbană sunt aproape complet distruse. Vatmanii sunt nevoiți să circule încet și cu mare atenție pe aceste segmente periculoase, iar vagoanele tremură atât de tare încât par să fie în pragul de a se dezintegra.

În primăvară, Nicușor Dan a anunțat că se vor reabilita 50 de kilometri de șine de tramvai, iar prioritate vor avea zonele intens circulate din oraș:

Proiectul reabilitării șinelor de tramvai este cea mai mare achiziție publică realizată vreodată de Primăria Capitalei, în valoare totală de aproximativ 1,9 miliarde de lei.


Recent, primarul general a comunicat și despre planurile de achiziționare a unor tramvaie noi. Până la implementarea acestor planuri, defecțiunile tramvaielor în timpul traseului sunt o problemă constantă. Astfel de situații au loc frecvent, dacă nu chiar zilnic, aproximativ o dată la două zile, când un tramvai se defectează pe traseu.

Vezi si alte articole...