luni, mai 27, 2024

Ungaria va rupe Transilvania din România. Confidentul lui Putin lansează un scenariu de coșmar

ActualitateUngaria va rupe Transilvania din România. Confidentul lui Putin lansează un scenariu de coșmar

Ungaria va lua Transilvania de la România. Cine e confidentul lui Putin care a lansat acest scenariu halucinant am, aflat azi de la agenția belarusă de știri. Acest scenariu este posibil dacă Trump câștigă alegerile din SUA; fapt care ar duce la o implozie a UE.

Ungaria va rupe Transilvania din România. Confidentul lui Putin Mihail Khazin, un confident experimentat al lui Vladimir Putin și analist la agenția de știri de stat Sputnik, a exprimat o perspectivă sumbră și halucinantă asupra viitorului Uniunii Europene.

Perspectivele sale prefigurează o serie neașteptată de evenimente care ar putea precipita o schimbare semnificativă a granițelor națiunilor europene.

Ungaria

Ungaria va rupe Transilvania din România. Confidentul lui Putin lansează un scenariu de coșmar

Potrivit lui Khazin, prăbușirea UE pare iminentă și ar putea fi accelerată semnificativ dacă Donald Trump își asigură victoria în viitoarele alegeri din SUA. Khazin a împărtășit aceste idei în timpul unui interviu acordat agenției de știri belaruse Belset.

Mihail Hazin susține că un triumf al lui Trump ar lăsa Europa izolată, ceea ce ar putea cataliza dizolvarea Uniunii Europene. El are în vedere o revenire la un scenariu de după 1945, în care națiuni precum Ungaria ar putea afirma pretenții teritoriale, cum ar fi revendicarea Transilvaniei și a Carpaților.

În cadrul interviului, Hazin a declarat următoarele: „Să nu uităm că Viktor Orbán spune adesea că Ungaria a avut întotdeauna o ieșire la mare”.

Croația, desființată?

Pentru a avea din nou una, Croația va trebui să fie desființată. Serbia și Ungaria o vor împărți, în momentul în care Uniunea Europeană va fi dizolvată. Hazin prezice, de asemenea, potențiale conflicte, cum ar fi invadarea Bosniei și Herțegovinei de către Serbia, deși detaliile specifice privind aceste scenarii rămân evazive.

Pe măsură ce Hazin aprofundează scenarii speculative, cum ar fi preluarea de către Germania a Sileziei și a Gdansk-ului de la Polonia, analiza sa pare să aibă un ecou în epoca de dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial din 1939, mai degrabă decât să reprezinte tendințele actuale din Europa.

Această narațiune reflectă un aspect neobișnuit al presei putiniste, în care analiști precum Hazin se angajează în proiecții care s-ar putea să nu se alinieze cu realitățile geopolitice actuale.

Un caz care ilustrează această dinamică mediatică este incidentul în care a fost implicat cunoscutul om de știință Alexander Sityin, care a dezvăluit, fără să vrea, adevăruri mai profunde despre ambițiile expansioniste ale Rusiei dincolo de Ucraina.

Indicațiile anterioare ale lui Putin privind pretențiile teritoriale

Nu este primul caz în care Rusia încearcă să semene discordie între aliații săi occidentali sub pretextul ambițiilor teritoriale.

Un exemplu notabil este cel în care Vladimir Putin a făcut aluzie la potențiale revendicări teritoriale ale Poloniei, Ungariei și României împotriva Ucrainei, urmat de un semn subtil din cap către premierul ungar Viktor Orbán în timpul unui interviu cu Tucker Carlson.

În timpul interviului, Putin a negat că i-ar fi sugerat vreodată lui Viktor Orbán că Ungaria ar putea revendica teritoriile din Ucraina care au fost anexate în perioada sovietică și care au aparținut anterior Ungariei.

Acesta nu este primul caz în care au fost discutate pretențiile teritoriale ale Ungariei. Anterior, am relatat despre o hartă dezvăluită de președintele rus pentru securitate, Dmitri Medvedev, care descria Transcarpatia ca făcând parte din Ungaria, provocând o surpriză și o îngrijorare considerabile, scrie dailynewshungary

Vezi si alte articole...