miercuri, iulie 17, 2024

Valoarea de piaţă a criptomonedei Solana a scăzut în 2022 de la circa 50 de miliarde de dolari la doar 3 miliarde de dolari

EconomieValoarea de piaţă a criptomonedei Solana a scăzut în 2022 de la circa 50 de miliarde de dolari la doar 3 miliarde de dolari

FTX şi-a declarat falimentul în Statele Unite, în noiembrie, iar Sam Bankman-Fried este arestat la domiciliu şi va fi judecat pentru mai multe acuzaţii de fraudă.

Fostul criptomiliardar, acum în dizgraţie, a fost unul dintre cei mai puternici promotori publici ai Solana, promovând avantajele tehnologiei blockchain şi investind peste o jumătate de miliard de dolari în jetoane Solana.

”Vinde-mi tot ce vrei. Şi pe urm poţi să te duci la dracu”, i-a spus Bankman-Fried unui sceptic în ianuarie 2021. „

Companiile lui Bankman-Fried deţineau monede Solana şi activele asociate în valoare de aproape 1,2 miliarde de dolari în iunie, potrivit documentelor analizate de CoinDesk.

Când FTX s-a prăbuşit, investitorii au renunţat la monede Solana în valoare de aproximativ 8 miliarde de dolari.

Dar în ultimele zile, în timp ce restul lumii cripto a fost relativ liniştită, iar preţurile stabile, Solana a scăzut şi mai mult.

Două dintre cele mai mari proiecte de NFT-uri construite pe Solana şi-au anunţat migrarea de pe platforma Solana în ziua de Crăciun.

Dar vânzările recente au venit după ce vestea apăruse deja, făcând din acest declin al Solana un mister.

În ultima săptămână, Solana a scăzut cu peste 30%. Ether s-a menţinut constantă, scăzând cu doar 1,7% în aceeaşi perioadă, în timp ce bitcoin a coborât doar cu 1,2%.

Printre cele mai valoroase 20 de criptomonede urmărite de CoinMarketCap, următoarea cea mai mare perdantă în această perioadă este dogecoin, care a scăzut cu 9%.

În doar o oră de tranzacţionare, joi, Solana a coborât cu 5,8%, ajungând la cel mai redust nivel de la începutul anului 2021, în jurul perioadei în care Bankman-Fried a început să-şi ofere susţinerea pentru proiect. De atunci, Solana şi-a mai reveni, capitalizarea sa de piaţă depăşind acum 3,5 miliarde de dolari. Volumul său de tranzacţionare pe 24 de ore a crescut cu peste 200%, pe bază relativă.

 

Vezi si alte articole...