miercuri, iulie 17, 2024

Veniturile Foxconn au scăzut în iulie cu 1,23% în termeni anuali, dar companiei anticipează o revenire în trimestrul al treilea

EconomieVeniturile Foxconn au scăzut în iulie cu 1,23% în termeni anuali, dar companiei anticipează o revenire în trimestrul al treilea

Foxconn, numită oficial Hon Hai Precision Industry Co Ltd, a declarat că veniturile au ajuns luna trecută la 469,23 miliarde de dolari taiwanezi (14,82 miliarde de dolari), în creştere cu aproape 11% faţă de iunie.

Compania a declarat că veniturile au fost al pe locul al doilea ca mărime pentru luna iulie din istoria companiei, datorită ”interesului tot mai mare al clienţilor” pentru produsele sale de electronice inteligente de larg consum, inclusiv smartphone-uri.

Segmentul respectiv a înregistrat o creştere de două cifre faţă de acum un an, a spus compania, deoarece furnizori importanţi, cum ar fi Apple, se pregătesc pentru lansări de noi produse în cursul acestui an.

Alte afaceri, inclusiv produse de calcul precum PC-urile şi produsele cloud şi de reţea, au scăzut faţă de acum un an, a spus compania, fără a detalia.

”În momentul în care se va desfăşura sezonul de vârf din a doua jumătate a anului, operaţiunile vor creşte treptat. Perspectivele pentru al treilea trimestru, care vor fi mai bune decât trimestrul al doilea, sunt de aşteptat să crească într-un ritm trimestrial mai ridicat decât cel observat în ultimii doi ani”, a spus compania într-un comunicat.

Prima jumătate a anului este în mod tradiţional mai lentă pentru producătorii de tehnologie din Taiwan, deoarece furnizorii importanţi de electronice, inclusiv Apple, lansează noi produse în apropierea sezonului de vacanţă de la sfârşitul anului.

Veniturile din trimestrul al doilea au scăzut cu 13,8% în termeni anuali, în conformitate cu aşteptările companiei, a declarat Foxconn în iulie.

Compania va raporta câştigurile din trimestrul al treilea pe 14 august.

 

Vezi si alte articole...