joi, mai 23, 2024

Veste cumplită pentru Zelenski! Decizia care ar putea da absolut totul peste cap. Se pregătesc să…

ExterneVeste cumplită pentru Zelenski! Decizia care ar putea da absolut totul peste cap. Se pregătesc să…

Veste cumplită pentru Zelenski! Tot mai mulți politicieni republicani cer ca Statele Unite să nu mai bage bani în Ucraina. Un congresman republican susține că SUA ar trebui să reconsidere sumele de bani pe care le trimit Ucrainei.

Într-o intervenție la Fox News, republicanul Mike Gaetz a vorbit despre refuzul politicienilor din SUA de a lua în considerare reducerea cheltuielilor Americii pentru apărare.

Gaetz susține că SUA ar trebui să reducă sumele de bani care merg către Ucraina, înainte de a-și reduce cheltuielile pentru apărare, o idee care, susține el, este împărtășită de mulți republicani, scrie Newsweek.

Putem apăra America mai eficient

„Putem apăra America și putem proiecta puterea mai eficient decât o facem. Președintele Trump a fost primul președinte care a cerut un audit al Pentagonului, dar nu s-a dorit”, a declarat congresmanul, care s-a pronunțat, în repetate rânduri, împotriva ajutorului oferit de SUA Ucrainei.

„Ce-ar fi să începem cu Ucraina, înainte de a reduce banii pentru trupele noastre?”, s-a întrebat el. „Cred că este simplu ca o parte din acești bani pe care îi trimitem în Ucraina, fără responsabilitatea necesară, să fie primul loc când vine vorba de tăieri”, a mai spus el.

De ce să aplaud un lider care cerșește mai mulți bani?

Gaetz a fost acuzat că este de partea lui Vladimir Putin, după ce a trimis un tweet în care îl ironiza pe președintele ucrainean, Volodimir Zelenski. Republicanul a generat controverse și în timpul vizitei acestuia în Congresul SUA, anul trecut, în decembrie, pentru că nu l-a aplaudat pe liderul de la Kiev.

Apărându-și acțiunile, Gaets a spus: „Nu am nicio remușcare că nu ies să aplaud un lider străin, dintr-o țară coruptă, care cerșește și mai mult decât cele 100 de miliarde de dolari pe care Congresul este deja pregătit să i le trimită”.

Ne va duce spre un război cu Rusia

Gaetz a criticat în mod repetat sprijinul SUA pentru Ucraina, declarându-se împotriva trimiterii ajutoarelor financiare și militare către această țară. La începutul conflictului, el s-a numărat printre cei 57 de republicani care au votat împotriva unui pachet de ajutor de 40 de miliarde de dolari, susținând că guvernul federal ar trebui să acorde prioritate problemelor interne ale SUA.

Gaetz a avertizat și asupra unui „consens bipartizan periculos care ne va duce spre un război cu Rusia”. În plus, a cerut Congresului să voteze o rezoluție privind autorizarea utilizării forțelor militare, pentru a stabili dacă SUA ar trebui să fie implicate în războiul Rusiei din Ucraina.

„Gata cu cecurile în alb pentru Ucraina”

De altfel, mai mulți parlamentari conservatori au reacționat după vizita lui Zelenski în SUA, susținând că Statele Unite nu ar trebui să mai trimită bani Ucrainei.

Deși președintele Joe Biden a reafirmat angajamentul Statelor Unite de a oferi ajutor Ucrainei, conservatorii americani au susținut că SUA au oferit deja suficient ajutor țării și că resursele limitate ale țării ar fi mai bine folosite pentru a-i ajuta pe cetățenii americani. Reprezentantul Andy Biggs, republican din Arizona, a scris pe Twitter: „Gata cu cecurile în alb pentru Ucraina”.

Vezi si alte articole...