sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Veste imensă pentru Simona Halep! Federația Română de Tenis a anunțat acum

ActualitateVeste imensă pentru Simona Halep! Federația Română de Tenis a anunțat acum

Simona Halep are parte, în sfârșit parte de vești importante. Marea noastră sportivă a dat o lovitură nesperată la sfârșitul acestui an. Federația Română de Tenis a anunțat acum ce întâmplat cu jucătoarea noastră celebră.

Simona Halep a învins! A fost desemnată „Cea mai bună jucătoare”

Anunț extrem de important despre Simona Halep. Jucătoarea noastră, care ocupă locul 10 WTA, dar şi Nicholas David Ionel, poziţia 229 ATP, au fost desemnaţi de Federaţia Română de Tenis (FRT) cei mai buni jucători din 2022.

Cea mai bine clasată jucătoare română în ierarhia mondială în acest moment, Simona Halep (31 de ani), a reuşit să câştige în acest an 10 locuri în topul WTA, urcând de pe poziţia 20. Ea este suspendată în prezent după ce a fost testată pozitiv la un control antidoping la US Open.

Nicholas David Ionel, ascensiune impresionantă

Nicholas David Ionel, 20 de ani, a avut o ascensiune impresionantă în 2022, urcând de pe poziţia 421 ATP, până pe locul 229.

În clasamentul întocmit de Federația Română de Tenis, la categoria juniori 18 ani, cei mai buni jucători au fost desemnați Cara Meșter şi Alexandru Coman.

La categoria juniori 16 ani, fete, au fost nominalizate Eva Ionescu şi Diana Simionescu, iar la masculin Gabriel Gheţu.

Alexia Tatu, Maia Burcescu şi Giulia Popa au fost desemnate cele mai bune junioare de 14 ani, la aceeași categorie, la masculin fiind ales Matei Todoran.

Anul 2022, unul nu foarte bun pentru Simona Halep

Trebuie spus că pentru Simona Halep, anunțul făcut de Federația Română de Tenis este ca o gură de oxigen. Asta pentru că anul 2022 nu a fost unul foarte bun pentru marea noastră sportivă. Ea a fost eliminată de la US Open în primul tur de jucătoarea ucraineană Daria Snigur, locul 124 mondial.

A urmat apoi, în septembrie, divorțul de Toni Iuruc. Chiar dacă cei doi s-au separat pe cale amiabilă, presa nu a contenit să scrie despre ceea ce a fost catalogată drept despărțirea anului. Cea mai grea lovitură a venit însă, pe 21 octombrie. Atunci s-a dat vestea că Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat.

„Astăzi începe cel mai greu meci al vieții mele: o luptă pentru adevăr. Am fost anunțată că am fost testată pozitiv cu o substanță numită Roxadustat în cantitate extrem de mică, ceea ce este cel mai mare șoc al vieții mele.

În toată cariera mea, ideea de a trișa nu mi-a trecut prin minute nicio clipă, este ceva total împotriva tuturor valorilor în care am fost educată”, a comentat, la acel moment, jucătoarea noastră de tenis.

Ea a promis că va lupta până la capăt pentru a dovedi că nu a luat niciodată cu bună știință vreo substanță interzisă. Ulterior, pe 14 decembrie, George Cosac, președintele interimar al Federației Române de Tenis, a anunțat că lucrurile merg pe un făgaș bun în procesul de doping în care este implicată Simona Halep.

Vezi articolul original Veste imensă pentru Simona Halep! Federația Română de Tenis a anunțat acumExpressPress

Vezi si alte articole...