miercuri, mai 29, 2024

Vineri, 10 mai, se deschid pavilioanele Expoflora din Parcul Herăstrău

Din OrasVineri, 10 mai, se deschid pavilioanele Expoflora din Parcul Herăstrău

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București anunță că pavilioanele expoziționale din Parcul Herăstrău se vor deschide vineri, 10 mai. Vizitatorii sunt invitați să exploreze aceste pavilioane până pe data de 10 iunie. În pavilioanele Expoflora A – Mediteranean și B – Tropical din Parcul Herăstrău va avea loc, începând cu data de 10 mai și până pe 10 iunie, expoziția Steward 2024, conform unei postări de pe pagina de Facebook a ALPAB.

„Denumirea vine din anii ‘70 când o distinsă doamnă care lucra la Tarom ca stewardesă pe linia București – Adu Dhabi – Bangkok – Singapore s-a oferit cu generozitate să ne aprovizioneze regulat din aceste țări calde cu semințe și răsaduri ale unor flori rare. Nu a dorit nici atunci, cum nu dorește nici acum când este o bunică minunată, să-i facem cunoscut numele”.

După o perioadă de 10 ani în care nu au fost utilizate, pavilioanele au fost renovate și vor fi deschise publicului în Parcul Herăstrău, la Pavilionul ExpoFlora A și B, în intervalul 10 mai – 10 iunie. Accesul este permis de luni până duminică, între orele 10:00 și 20:00. De asemenea, ALPAB informează că în fiecare pavilion vor fi amenajate și photo cornere.

În Pavilionul Mediteranean A, vizitatorii vor găsi: zonă cu informații despre expoziție, zonă de photocorner dedicat copiilor, zonă photocorner plante mediteraneene, zonă plante aromatice, zonă plante mediteraneene interior/exterior.

În Pavilionul Tropical B, vor fi disponibile: zonă cu informații despre expoziție, zonă de palmieri și cactuși, zonă de photocorner dedicat copiilor, zonă photocorner plante tropicale, zonă instalație orhidee, zonă plante tropicale interior/exterior.

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București transmite că Expoziția Steward 2024 este potrivită pentru întreaga familie.

„Expoziția Steward2024 poate fi o delectare pentru pasionații de floricultură, colecționarilor de exemplare spectaculoase, sau de ce nu, acelor persoane dedicate florilor și plantelor! 🤩 Și poate fi vizitată cu întreaga familie, pentru că nici cei mici nu au fost uitați, așa că vă așteptăm în număr cât mai mare!”

În luna februarie, ALPAB transmitea că pavilioanele au intrat într-un proces de modernizare.

Vezi si alte articole...