miercuri, aprilie 17, 2024

Viroza de primăvară la copii: ghid informativ

MedicalViroza de primăvară la copii: ghid informativ

Viroza de primăvară este o infecție virală frecventă la copii, care apare de obicei în lunile martie-mai. Se manifestă printr-o serie de simptome respiratorii și generale.

Simptome ale virozei la copii: febră,  tuse, strănut, nas înfundat sau care curge, dureri în gât, ochi roșii și apoși, oboseală, lipsa poftei de mâncare, dureri de cap, dureri musculare.

Prevenție: evitarea contactului cu persoane bolnave; vaccinarea împotriva gripei și a altor virusuri respiratorii, acoperirea gurii și nasului cu batista când tușesc sau strănută, aerisirea frecventă a încăperilor.

Tratament:

Tratamentul virozei de primăvară este simptomatic și constă în: odihnă la pat, hidratare adecvată, antitermice pentru reducerea febrei, decongestionante nazale pentru ameliorarea nasului înfundat, antihistaminice pentru ameliorarea ochilor roșii și apoși, medicamente contra tusei și durerilor de gât.

Recomandări:

Consultați medicul pediatru dacă simptomele sunt severe sau persistă mai mult de 7 zile. Nu administrați antibiotice copiilor cu viroze, deoarece acestea nu sunt eficiente împotriva virusurilor. Administrați medicamente doar la recomandarea medicului pediatru.

Informații suplimentare:

Viroza de primăvară este de obicei o boală ușoară care se vindecă spontan în 7-10 zile. Complicațiile virozei de primăvară sunt rare, dar pot include bronșită, pneumonie și otită medie. Este important să vă adresați medicului pediatru dacă aveți nelămuriri cu privire la starea de sănătate a copilului dumneavoastră.

Vezi si alte articole...