sâmbătă, aprilie 20, 2024

Vladimir Putin i-a ordonat lui Valeri Gherasimov să pună stăpânire asupra Donbasului în două luni

ExterneVladimir Putin i-a ordonat lui Valeri Gherasimov să pună stăpânire asupra Donbasului în două luni

Andrii Iusov, un reprezentant al serviciilor de informații din Ucraina, a spus că Vladimir Putin a dat un ordin pentru capturarea regiunii Donbas. Generalul Valeri Gherasimov trebuie să pună în practică cerința liderului de la Kremlin.

Andrei Iusov, purtătorul de cuvânt al serviciului de informaţii ucrainean, a spus că Vladimir Putin a dat atât un ordin în legătură cu capturarea regiunii Donbas, cât și un termen limită. Generalul Valeri Gherasimov trebuie să pună stăpânire pe această regiune până în luna martie. În plus, liderul de la Kremlin vrea ca întreg teritoriul auto-proclamatei Republici Populare Donețk să fie asaltat de forțele rusești în următoarele două luni.

Iusov a mai a adăugat că Donbasul reprezintă o prioritate în acest moment pentru forțele ruse. „Totuşi, putem vorbi despre o direcţie prioritară – aceasta este Donbasul. Gherasimov a primit noi termene, ca nou comandant al războiului împotriva Ucrainei, iar Gherasimov coboară şi mai mult aceste termene – acesta este obiectivul de a captura Donbasul şi de a forma o anumită zonă de securitate acolo până în martie”, a spus purtătorul de cuvânt al serviciului de informații ucrainean.

„Nu vor reuși nici de această dată”

Iusov a continuat prin a spune că a trecut un an de la începutul războiului din Ucraina, dar niciun termen fixat de Rusia nu a fost repectat. Oficialul ucrainean a amintit de strategia Moscovei de a cuceri Kievul în trei zile. Iusov a subliniat că „nu vor reuși nici de această dată”, făcând referire la capturarea orașului Donbas. În același timp, serviciile de informații din Ucraina cred că Rusia pregătește un război pe termen lung.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, nu a vrut să comenteze informațiile care au apărut în presa din Ucraina în legătură cu ordinul dat de președintele rus lui Valeri Gherasimov. „Nu, nu aş putea comenta şi nu am nici cea mai mică intenţia de a o face”. Gherasimov a fost numit de Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, la coducerea Statului Major. Acest lucru înseamnă că el se va ocupa de tactica Rusiei în războiul din Ucraina, potrivit News.ro.

Vezi si alte articole...