marți, iunie 18, 2024

Volumul tranzacțiilor cu terenuri a scăzut aproape la jumătate față de 2021

ImobiliareVolumul tranzacțiilor cu terenuri a scăzut aproape la jumătate față de 2021

Volumul tranzacțiilor cu terenuri pentru proiecte imobiliare comerciale (exclusiv industriale și de depozite tradiționale) s-a ridicat la aproximativ 450 milioane euro în 2022, în scădere față de 800 milioane în 2021, potrivit estimărilor Colliers.

București și împrejurimile continuă să fie cele mai interesante pentru investitori, atrăgând două treimi din volumul total, în timp ce sectorul rezidențial a generat spre trei sferturi din tranzacțiile la nivelul capitalei.

Cele mai active zone din București în 2022 au fost cele de nord, adică zonele cu piețe cunoscute de investitori, respectiv Băneasa, Străulești, Sisești, Poligrafiei, Pipera, dar și zona de centru-vest a capitalei.

În plus, tranzacțiile cu terenuri pentru proiecte logistice de tip last-mile/in-city logistics au ajuns la 10% din volumul total al activității din București.

Restul tranzacțiilor din București au fost reprezentate în proporții relativ egale de sectoarele de retail și de birouri. În țară, ponderea covârșitoare a activității a venit din partea sectorului de retail.

Cei mai activi au fost operatorii din zona FMCG (inclusiv discounterii), precum și cei de bricolaj și mobilă.

CITEȘTE ȘI: PwC a finalizat vânzarea terenului Bel Rom Nouă din București

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Vezi si alte articole...