duminică, aprilie 14, 2024

Droguri în showbiz. Natalia Mateuț, audiată la DIICOT

Natalia Mateuț, starleta de la Xtra Night...

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul de la Mangalia. Ce urmează acum

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul...

Weekend-ului – „Străzi Deschise București – Promenadă Urbană” revine în weekend-ul 6-7 aprilie

Din OrasWeekend-ului – „Străzi Deschise București – Promenadă Urbană” revine în weekend-ul 6-7 aprilie

Evenimentul „Străzi Deschise București – Promenadă Urbană”, care transformă cele mai aglomerate artere din București în zone pietonale în weekend, se reia în perioada 6-7 aprilie. Astfel, Calea Victoriei va fi accesibilă bucureștenilor în acest sfârșit de săptămână exclusiv pentru plimbări și evenimente artistice. Drept urmare, traficul mașinilor și al mijloacelor de transport în comun STB va fi deviat.

Inițiativa „Străzi Deschise” revine în București începând cu acest weekend. Proiectul în aer liber al Primăriei Capitalei, organizat de Direcția Cultură, Învățământ, Turism, împreună cu ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București, în calitate de operatori zonali, revine din nou în acțiune din acest weekend, în intervalul 6-7 aprilie. Evenimentul Străzi Deschise își începe prima sa ediție a acestui an și a patra în total, după ce anul trecut peste un milion de participanți au luat cu plăcere arterele transformate în spații de promenadă. Prin urmare, în intervalul 6 aprilie – 13 octombrie, mai multe zone pietonale vor fi stabilite în centrul și în alte părți ale Capitalei.

„De la spectacole de teatru, demonstrații de dans, concerte stradale live la ateliere de creație pentru copii, expoziții, activități sportive și zone de joacă, organizate de instituții culturale ale orașului, „Străzi deschise” #4 reconfigurează spațiul urban într-o scenă deschisă pentru actul artistic și oferă zone de relaxare și promenadă pentru locuitorii Capitalei de toate vârstele”, se precizează în comunicatul transmis de Primăria Municipiului București.

Prin urmare, în acest weekend, evenimentul Străzi Deschise transformă Calea Victoriei într-o zonă pietonală, între orele 10:00 și 22:00, pe segmentul de drum de la Piața Victoriei până la intersecția cu strada Gheorghe Manu, și pe segmentul de la Bulevardul Dacia până la Splaiul Independenței, fără a afecta intersecțiile. Organizatorii îi invită pe locuitori să se bucure de frumusețea acestei artere istorice și de evenimentele artistice pregătite începând cu ora 17:00.

Pentru primul weekend din cadrul evenimentului, vor exista restricții rutiere. Astfel, Calea Victoriei va fi închisă pentru circulația autoturismelor în intervalul orar 10:00 – 22:00. Cu toate acestea, va fi permisă traversarea arterei pe străzile Gheorghe Manu, Sevastopol, Știrbei Vodă, Ion Câmpineanu și bulevardele Dacia și Regina Elisabeta. De asemenea, circulația unor linii STB va fi deviată, fără a afecta călătorii.

În plus, în weekendurile în care are loc evenimentul „Străzi Deschise, București – Promenadă Urbană”, circulația autoturismelor pe Calea Victoriei va fi permisă doar în intervalul orar 23:00 – 09:00, iar pentru siguranța cetățenilor, pistele de bicicletă de pe străzile unde nu circulă mașini vor fi închise.

Vezi si alte articole...