miercuri, mai 29, 2024

Weekendul viitor, Rotaract organizează cursă de rățuște, pe râul Dâmbovița

Din OrasWeekendul viitor, Rotaract organizează cursă de rățuște, pe râul Dâmbovița

În acest an, râul Dâmbovița va fi din nou plin de rățuște de cauciuc. Weekendul viitor, Rotaract organizează cea de-a opta ediție a cursei de rățuște, un eveniment caritabil menit să adune fonduri pentru copiii cu deficiențe de auz. Cursa, care va avea loc pe 18 mai, începând cu ora 15:00, se va desfășura pe râul Dâmbovița, pornind de la Podul Hașdeu, lângă Parcul Izvor, și având linia de sosire la Podul Izvor.

Înscrierile s-au deschis pe 15 aprilie, iar locurile au fost limitate la 5.000 de participanți, fiind ocupate în totalitate. Cu toate acestea, cei care nu au reușit să se înscrie pot continua să doneze pentru cauza susținută de Rotaract AICI. Toți banii strânși în urma evenimentului vor fi folosiți pentru achiziționarea de proteze auditive de ultimă generație pentru copiii cu deficiențe de auz.

Scopul organizatorilor, în urma acestei ediții, este de a schimba viața a cel puțin 10 copii, având în vedere costul ridicat al acestor proteze performante.

„Fondurile colectate vor fi folosite pentru achiziționarea de proteze auditive de ultimă generație pentru copiii cu deficiențe de auz în vârstă fragedă, care încă au șansa de a preveni surzenia completă, de a se integra în societate și de a urma o școală normală”.

Organizatorii anunță că spectaculoasa cursă a rățuștelor va fi precedată de o paradă a rațelor gigant, fiecare dintre acestea fiind înfrumusețată cu emblemele sponsorilor evenimentului.

Competiția se va încheia în momentul în care primele trei rățuște vor traversa linia de sosire. Proprietarul rățuștei câștigătoare va primi un premiu în valoare de 500 de euro.

În plus, partenerii evenimentului au pregătit surprize și pentru ocupanții locurilor doi și trei.

Vezi si alte articole...