joi, mai 30, 2024

Zeci de copaci tineri urmează a fi plantați pe Bulevardul Regina Elisabeta

Din OrasZeci de copaci tineri urmează a fi plantați pe Bulevardul Regina Elisabeta

În cadrul proiectului „Coroană Verde pentru Regina Elisabeta”, zeci de copaci urmează să fie plantați pe Bulevardul Regina Elisabeta din București.

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) a anunțat că săptămâna trecută au fost tăiați 64 de arbori de pe bulevard, între Piața Universității și Piața Mihail Kogălniceanu, deoarece aceștia erau uscați sau în declin biologic. Aceștia vor fi înlocuiți cu alți 97 de copaci tineri, din specii diferite, rezistente la noxe.

Decizia de tăiere a fost luată deoarece arborii vechi reprezentau un pericol pentru pietoni și pentru mașini.

„Săptămâna trecută am tăiat 64 de arbori de pe Bd. Elisabeta, fiindcă erau uscați sau în declin biologic avansat.

Plantăm acum 97 de arbori tineri, un soi mai rezistent la noxe, mai înalt, mai verde, cu frunziș bogat și cu siguranță mai plăcut ochilor”.

Acțiunea se desfășoară în cadrul proiectului „Coroană Verde pentru Regina Elisabeta”. Dintre cele 64 de trunchiuri, la 9 arbori au fost salvate rădăcinile și aceștia vor fi transplantați în Parcul Izvor.

Pe aliniamentul stradal urmează să fie plantați 97 de arbori din diverse specii, printre care se numără mesteacăn auriu, ginkgo biloba, stejar roșu, arbore de gumă și glădițe. Plantarea noilor copaci va începe în aproximativ două săptămâni, după ce rădăcinile rămase vor fi complet îndepărtate și se va fertiliza stratul de plantare.

„Coroană Verde pentru Regina Elisabeta” este unul dintre proiectele câștigătoare în cadrul procesului de bugetare participativă organizat de Primăria Capitalei. Acesta a fost propus de către societatea civilă și implementat de către PMB.

ONG-ul Străzi pentru Oameni a menționat pe pagina sa de Facebook că proiectul a fost inițiat în memoria fondatorului său, George Vasiliu.

„Proiectul „Coroană Verde pentru Regina Elisabeta” e cu un pas mai aproape de finalizare! Primăria Generală a anunțat că în următoarele două săptămâni terenul va fi pregătit pentru plantarea a 97 de arbori tineri.

Proiectul a fost gândit de fondatorul Străzi pentru Oameni, George Vasiliu (in memoriam), și s-a concretizat cu ajutorul colegilor voluntari și al societății civile, în cadrul procesului de bugetare participativă organizat de Primăria Capitalei”.

Vezi si alte articole...