luni, mai 20, 2024

Acord strategic de colaborare între Romarm și un producător american de drone militare și civile

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin intermediul...

Europa, sub tot mai multe amenințări. Ce conflicte vor lovi „Bătrânul Continent”

Afirmația retorică a președintelui francez Emmanuel Macron,...

Zeci de garaje de pe strada Arieșul Mare din Sectorul 6 au fost demolate

Din OrasZeci de garaje de pe strada Arieșul Mare din Sectorul 6 au fost demolate
ChatGPT
ChatGPT

În ultima perioadă, zeci de garaje din Sectorul 6 au fost demolate, inclusiv cele de pe strada Arieșul Mare, pentru a face loc unei parcări noi.

Aceste construcții, care deveniseră depozite de obiecte vechi, erau ilegale și ocupau în mod abuziv spațiul public.

Garajele construite în perioada comunistă sunt familiare tuturor bucureștenilor și încă se mai găsesc în anumite zone din Capitală. În plus față de ocuparea ilegală a spațiului public, acestea pot deveni focare de infecție, deoarece sunt folosite în mare parte ca depozite pentru obiecte pe care proprietarii nu le pot stoca în locuințe. Prin urmare, mai multe administrații publice au decis să le demoleze.

Primăria Sectorului 6 a anunțat că un număr mare de construcții ilegale au fost demolate recent de către echipele din subordinea administrației publice.

Un exemplu notabil este cel de pe strada Arieșul Mare, unde în trecut existau 150 de garaje care ocupau ilegal spațiul public. După demolare, locul a fost transformat într-o parcare.

„Se poate să schimbi fața sectorului și să civilizezi, dacă ai o viziune și muncești ca să o pui în practică. Imaginea este de pe Strada Arieșul Mare, unde am demolat 150 de garaje care ocupau abuziv domeniul public și am amenajat parcări”.

În prezent, echipele din cadrul Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 (ADPDU) se pregătesc să amenajeze un spațiu verde în zonă. Planurile includ și plantarea de copaci.

Primăria a subliniat că spațiul ocupat anterior de construcțiile inestetice și, adesea, insalubre, este suficient pentru a crea câte două locuri de parcare.

„Pe locul unei astfel de construcții ridicată în anii ’90, transformată în depozit de vechituri, reușim să creăm două locuri de parcare pentru #mașini”.

Până în prezent, administrația publică a informat cetățenii că au fost demolate un total de 400 de garaje în întreaga zonă administrată.

Vezi si alte articole...