joi, mai 23, 2024

Zelenski: „Ucraina a ajutat Occidentul să se regăsească. Occidentul a încetat să se mai teamă de Rusia”

ActualitateZelenski: „Ucraina a ajutat Occidentul să se regăsească. Occidentul a încetat să se mai teamă de Rusia”

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a ținut un discurs, miercuri, în Verkhovna Rada (Parlamentul ucrainean), privind politica internă și externă a țării.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a remarcat miercuri, în discursul său în fața deputaților ucraineni, că țara sa a ajutat Occidentul „să se regăsească, să revină pe arena globală” și să „învingă” în acest sens, dar și că Vestul a încetat să se mai teamă de Rusia.

„Nimeni din Occident nu se mai teme de Rusia și nu se va teme niciodată de Rusia”, a subliniat el. Zelenski a remarcat că, datorită Ucrainei, Uniunea Europeană a decis, așa cum a descris-o el, să joace ca o echipă puternică, pentru a lupta pentru victorie. „Ucraina a fost cea care a unit Uniunea Europeană”, a declarat el.

Zelenski: Fiecare pas al Rusiei a fost o greșeală

Referindu-se la Rusia, el a adăugat că „tot ceea ce a încercat Rusia să facă împotriva Europei nu a funcționat. Fiecare pas al Rusiei a fost o greșeală. Cele mai multe țări ale lumii nu mai sunt interesate dacă Rusia le va auzi sau nu. Acum, lumea este cu adevărat interesată de ce mai poate oferi Ucraina Europei și lumii”, potrivit Baha.com.

Zelenski a mai declarat că reconstrucția Ucrainei după război va fi cel mai mare proiect economic al Europei. El le-a cerut parlamentarilor să elaboreze o legislație care să stimuleze întreprinderile să intre pe piața ucraineană.

Liderul de la Kiev a adăugat că este important să se evite ca milioane de ucraineni care au fugit în străinătate să devină refugiați și să se facă tot ce este necesar pentru ca aceștia să se întoarcă în țara natală, notează Ukrainska Pravda.

Vezi articolul original Zelenski: „Ucraina a ajutat Occidentul să se regăsească. Occidentul a încetat să se mai teamă de Rusia”ExpressPress

Vezi si alte articole...