marți, aprilie 30, 2024

Steagurile ruse și belaruse au fost interzise la Australian Open. „Aţi fi putut să interziceţi jucătorii ruşi”

SportSteagurile ruse și belaruse au fost interzise la Australian Open. „Aţi fi putut să interziceţi jucătorii ruşi”

Federația Australiană de Tenis a luat decizia de a interzice afișarea drapelelor celor două țări, atât în tribune, cât și pe grafica digitală, la turneul Australian Open, după o sesizare în acest sens a ambasadorului Ucrainei în Australia, scrie News.ro.

„Steagurile ruse şi belaruse sunt interzise la Australian Open. Politica noastră iniţială a fost că fanii le puteau aduce, dar nu le puteau folosi pentru a provoca perturbări”, se arată într-o declaraţie a Federației.

Decizia a fost luată după o solicitare a ambasadorului ucrainean Vasyl Myroshnychenko de a adopta „politica steagului neutru”, pe motiv că inclusiv la meciul dintre ucraineanca Katerina Baindl şi rusoaica Kamila Rahimova au fost văzute steaguri ruse în mulțime.

I strongly condemn the public display of the Russian flag during the game of the Ukrainian tennis player Kateryna Baindl at the Australian Open today. I call on Tennis Australia to immediately enforce its “neutral flag” policy. @TennisAustralia @AustralianOpen pic.twitter.com/zw8pLN4FIF

— Vasyl Myroshnychenko (@AmbVasyl) January 16, 2023

În tribune, în timpul meciului, suporterii ucraineni făcuseră apel la securitate şi la poliţie să reacţioneze.

Un steag rusesc a fost văzut şi pe Rod Laver Arena în timpul victoriei lui Daniil Medvedev asupra americanului Marcos Giron.

Foto: Profimedia

„Condamn ferm afişarea publică a steagurilor ruseşti în timpul meciului jucătoarei ucrainene Katerina Baindl de la Australian Open”, a declarat ambasadorul ucrainean Vasyl Myroshnychenko în social media. Apoi, el a cerut Tennis Australia să aplice politica de drapel neutru.

Tennis Australia se confruntă şi cu critici din partea lui Doug Trappett, fostul ambasador al Australiei în Ucraina.

„Aţi fi putut să interziceţi jucătorii ruşi şi să vă poziţionaţi cu un răspuns serios la aceste incidente previzibile, dar aţi ales laşitatea”.

Vezi si alte articole...