joi, mai 23, 2024

Afganii vor judecarea prințului Harry după ce a afirmat că a ucis 25 de talibani: „Mi se părea esenţial să nu-mi fie teamă de acest număr. În cazul meu e 25”

ExterneAfganii vor judecarea prințului Harry după ce a afirmat că a ucis 25 de talibani: „Mi se părea esenţial să nu-mi fie teamă de acest număr. În cazul meu...

În urma declarațiilor controversate care apar în cartea prințului Harry, afganii vor judecarea prințului după ce a afirmat că a ucis 25 de talibani. În carte, prințul spune că i-a considerat pe cei pe care i-a ucis ca fiind „piese de șah”.

Afganii cer ca prințul Harry să fie judecat

Mullah Abdullah este unul dintre afganii care și-a pierdut nouă membri ai familiei în urma unui atac aerian britanic din 2011. El susține faptul că prințul Harry merită să fie judecat după afirmațiile pe care le-a făcut.

„Solicităm comunității internaționale să o judece pe această persoană (prințul Harry) și ar trebui să primim despăgubiri pentru pierderile noastre. Ne-am pierdut casa, viața și membrii familiei, ne-am pierdut mijloacele de existență și, de asemenea, pe cei dragi”, a transmis Mullah Abdullah.

În cartea sa autobiografică, prințul Harry a menționat că a omorât 25 de talibani.

„Mi se părea esenţial să nu-mi fie teamă de acest număr. În cazul meu e 25. Nu e un număr care mă umple de satisfacţie, dar nici nu mă face să mă simt stânjenit.

Mi-am fixat ca obiectiv să nu merg niciodată la culcare cu îndoieli despre faptul că făcusem ce trebuia făcut, că am tras asupra unor talibani şi doar asupra unor talibani, fără civili în proximitate”, a scris el.

În urma afirmațiilor aduse, și un grup de talibani din provincia Helmand a cerut ca ducele să fie judecat, potrivit stirileprotv.ro.

„Dacă Harry se considera membru al unei lumi civilizate este o rușine pentru el să spună asta (că a ucis 25 de persoane). Și este și mai mare rușine pentru el să vorbească despre asta cu mândrie, ca un analfabet al unei societăți sărace, fără cunoștințe și fără educație. Nu doar cerem ca el să fie urmărit în instanța internațională, ci și cerem comunității internaționale să-l pedepsească cât mai curând posibil.

Cu siguranță va avea un impact asupra relațiilor britanici-afgane, deoarece oamenii sunt conștienți că este un ofițer britanic aparținând familiei regale”, a declarat Hameedullah Hameedi, membru al consiliului provincial din Helmand.

Vezi si alte articole...