joi, iulie 18, 2024

Bărbați prinși în flagrant în timp ce vindeau cupru

ActualitateBărbați prinși în flagrant în timp ce vindeau cupru

Ca rezultat al investigațiilor într-un caz de furt calificat, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au identificat trei bărbați suspectați de comiterea faptei. Aceștia au fost reținuți.

Investigațiile au arătat că pe 20 decembrie 2022, bărbații, în vârstă de 26-36 de ani, au sustras două tamburi cu cablu, în lungime totală de 1600 de metri, din interiorul unei companii din Constanța.

Pe 4 ianuarie, polițiștii de transporturi i-au prins în flagrant delict pe cei trei în timp ce vindeau o parte din cuprul sustras, rezultat din arderea cablurilor.

Prejudiciul a fost recuperat în proporție de aproximativ 30%, iar suma a fost restituită părții vătămate.

Doi dintre bărbați, în vârstă de 35 și 36 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Cel de-al treilea bărbat, în vârstă de 26 de ani, a reușit să scape de cercetări, dar a fost identificat ieri, pe 5 ianuarie, și reținut pentru 24 de ore după administrarea probatoriului.

Cei trei au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța și apoi instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, care a fost admisă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul specializat al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, precum și al Unității Teritoriale de Analiză a Informației Constanța.

Precizări: Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este scutită de anumite prevederi ale Regulamentului GDPR, atunci când se respectă un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal. Informațiile din acest articol sunt de interes public și au fost obținute din surse publice deschise.

Vezi si alte articole...