miercuri, iunie 19, 2024

Doi bărbați au furat bunuri din mai multe locuințe din Sectorul 5. Acum se află în arest preventiv pentru 30 de zile

Din OrasDoi bărbați au furat bunuri din mai multe locuințe din Sectorul 5. Acum se află în arest preventiv pentru 30 de zile

Doi bărbați au fost plasați în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, după ce au comis furturi din mai multe locuințe din București. Printre bunurile sustrase s-au numărat butelii de aragaz, aparate de sudură, prelungitoare, mașini de șlefuit și altele. Unul dintre bărbați a vândut o parte din bunuri la un centru de colectare, însă acestea au fost ulterior recuperate. Prejudiciul total se ridică la suma de 220.000 lei.

Potrivit anunțului făcut de Poliția Capitalei joi, 14 martie, trei persoane au depus plângeri în luna februarie la Secția 19 cu privire la furtul mai multor bunuri de valoare din locuințe din Sectorul 5 al orașului. După investigații, polițiștii au identificat doi bărbați de 56 de ani ca principalii suspecți în cazul acestor furturi.

Aceștia sunt acuzați că în seara zilei de 18 februarie au pătruns în două rânduri într-o locuință și au furat o serie de bunuri, printre care butelii de aragaz, un arzător de mână din alamă, aparate de sudură, o mașină electrică de tăiat faianță, prelungitoare, mânere de uși din alamă, mașini de șlefuit, chei și surubelnițe, alături de alte scule electrice și mecanice. Valoarea prejudiciului este estimată la 7.000 de lei.

În plus, în data de 24 februarie, cei doi bărbați au intrat într-o altă locuință de unde au sustras acumulatori auto, baterii pentru sistemul de securitate, colaci de cablu, cabluri electrice și alte scule, evaluând prejudiciul la aproximativ 10.000 de lei. Tot în aceeași zi, aceștia au escaladat gardul unei alte locuințe și au furat obiecte din inox și cupru, precum și toate cablurile de alimentare ale aparatelor electrocasnice din casă, cauzând un prejudiciu estimat la 5.000 de lei.

Ulterior, în urma investigațiilor, s-a descoperit că unul dintre suspecți a valorificat bunurile furate la un centru de colectare, însă acestea au fost recuperate și restituite victimelor.

Cei doi au fost prinși în flagrant în timp ce încercau să sustragă două plase cu materiale neferoase (cupru) dintr-o altă locuință din Sectorul 5.

„În cauză, au fost demarate activități specifice pentru depistarea celor doi, iar în cursul zilei de 12 martie 2024, aceștia au fost prinși în flagrant, în jurul orei 17.00, la scurt timp după ce au pătruns fără drept, într-un alt imobil din Sectorul 5, de unde au sustras două plase ce conțineau materiale neferoase (cupru), ce proveneau de la cablurile de iluminat din pereții imobilului”.

Cei doi suspecți au fost inițial reținuți pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulterior au fost prezentați în fața instanței, care a hotărât arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 30 de zile.

Vezi si alte articole...