joi, mai 23, 2024

Leo Messi și Alexia Putellas, aleși sportivii anului de către Asociaţia Internaţională a Presei Sportive. Pe ce loc e David Popovici

SportLeo Messi și Alexia Putellas, aleși sportivii anului de către Asociaţia Internaţională a Presei Sportive. Pe ce loc e David Popovici

Fotbalistul argentinian Lionel Messi și jucătoarea spaniolă de fotbal Alexia Putellas au fost desemnați cei mai buni sportivi în 2022 în topul realizat de Asociația Internațională a Presei Sportive (AIPS), citat de News.ro.

Victoria din finala Campionatului Mondial din Qatar l-a propulsat pe Messi în fruntea ierarhiei sportivilor. Locul doi în clasament e ocupat de atletul suedez Armand Duplantis, campion mondial la săritura cu prăjina, iar pe trei se situează fotbalistul francez Kylian Mbappe.

La feminin, Alexia Putellas, câştigătoare a Balonului de Aur, s-a impus în faţa înotătoarei americane Katie Ledecky şi a atletei Yulimar Rojas, din Venezuela.

În ceea ce-l privește pe David Popovici, campion mondial și european la natație, înotătorul se află pe locul 11, în spatele tenismenului Rafael Nadal, care a ocupat locul 10.

Clasamentul a fost realizat în baza unui sondaj organizat de AIPS, la care au luat parte 420 de jurnalişti din 113 ţări.

Vezi si alte articole...