miercuri, iunie 19, 2024

Mihail Neamțu: Avram Iancu ar fi fost socotit extremist și anti european doar pentru că și-a dorit ca în școlile din Transilvania, copiii să deschidă Biblia și să învețe în limba română

MedicalMihail Neamțu: Avram Iancu ar fi fost socotit extremist și anti european doar pentru că și-a dorit ca în școlile din Transilvania, copiii să deschidă Biblia și să învețe...

Mihail Neamțu, candidat AUR la europarlamentare, a spus că lupta pe care o duce formațiunea sa în Parlamentul European este similară cu ce a realizat Avram Iancu pentru românii ardeleni, în secolul XIX.

Neamțu a declarat că marele erou ardelean ar fi fost considerat „extremist” dacă trăia în zilele noastre și că el, alături de „voievozii și regii acestui neam” veghează asupra românilor.[…]

„Această campanie nedreaptă va fi câștigată de noi, pentru că de partea noastră se află voievozii și regii acestui neam, care din umbra aceasta a veacului ne străjuiesc.

Avram Iancu, un om care a iubit libertatea și demnitatea și care s-a născut din visul lui Horia, Cloșca și Crișan, astăzi ar fi fost socotit extremist doar pentru că și-a dorit să vadă națiunea română liberă și verticală.

Ar fi fost socotit anti-european doar pentru că și-a dorit ca în școlile din Transilvania, copiii să deschidă Biblia și să învețe în limba română.

Poate Avram Iancu ar fi fost socotit extremist și socotit extremist și putinist pentru simplul fapt că și-a dorit pacea în Europa.

Suntem ființe individuale care au un destin, nu suntem doar o populație fără nume, ci suntem un popor care are o istorie și o memorie. Eu sunt Mihai, sunt creștin, sunt ortodox, nu sunt un CNP, nu sunt un număr, nu sunt un construct mai mult sau mai puțin artificial.

Și pentru că avem această identitate, trebuie să declarăm Europei că pe noi nu ne reprezintă nici femeia cu barbă, pe noi nu ne reprezintă nici persoanele acestea dezorientate sexual, care, mai nou, vin la Eurovision să stârpească frumusețea lumii și mai ales să abuzeze inocența copiilor noștri.

Nu descurajați, nu vă temeți! Lupta lui Avram este și lupta noastră și când te întrebi dimineața, în fața oglinzii, după ce ți-ai spus rugăciunea, cine sunt eu? Noi toți suntem urmașii lui Horia, urmașii lui Avram, urmașii lui Maniu”, a spus Neamțu.

Publicitate electorală
Material executat de MT Continut Media SRL, la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, CMF 4124001631

Vezi si alte articole...