sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Ministerul german al Finanţelor anticipează pentru ţara sa o inflaţie de 7% în 2023

EconomieMinisterul german al Finanţelor anticipează pentru ţara sa o inflaţie de 7% în 2023

„Ţinta rămâne 2%. Aceasta trebuie să fie o prioritate de vârf pentru Banca Centrală Europeană şi guvernul german”, a declarat Christian Lindner într-un interviu pentru ziarul Bild, publicat duminică.

Impinsă de creşterea preţurilor energiei ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina şi a scăderii exporturilor ruseşti de energie, inflaţia anuală a Germaniei a încetinit uşor în noiembrie, la 11,3%, de la maximul de 11,6% din luna anterioară.

Lindner a spus că Germania are nevoie de o politică energetică ”nepărtinitoare” pentru a menţine industria în funcţiune, adăugând că pentru mixul surselor de energie ar trebui luate în considerare extragerea de petrol şi gaze prin fracturare hidraulică şi energia nucleară, împreună cu sursele regenerabile.

„Interdicţia (fracturării hidraulice) ar trebui să cadă. Apoi investitorii privaţi pot decide dacă exploatarea este economică”, a adăugat el.

Producţia de gaze naturale şi petrol a scăzut în Germania, în principal pentru că exploatările prin fracturare hidraulică dunt interzise şi legile de protecţie a naturii fac dificilă obţinerea permisiunii pentru noi foraje.

 

Vezi si alte articole...