luni, iulie 15, 2024

Operațiunea de demolare și evacuare a construcțiilor ilegale de lângă Piața Rahova este în desfășurare

Din OrasOperațiunea de demolare și evacuare a construcțiilor ilegale de lângă Piața Rahova este în desfășurare

Operațiunea de demolare și evacuare a construcțiilor ilegale de lângă Piața Rahova, în dreptul stației STB „Strada Buzoieni” este în plină desfășurare. Astfel, în această dimineață, toată zona dintre stație și piață a fost împrejmuită, iar circulația în zonă, inclusiv pentru pietoni, este interzisă, conform unei postări pe grupul de Facebook „Ești din Rahova dacă…”.

Demolarea clădirilor improvizate și ridicate ilegal continuă și vineri în Sectorul 5, la Piața Rahova. Magazinele deschise în clădiri improvizate sau fără documentația necesară sunt demolate începând de ieri, 27 iunie, deoarece se află pe domeniul public.

Un membru al comunității de pe Facebook „Ești din Rahova dacă…” a publicat o serie de imagini de azi dimineață cu fotografiile de la fața locului.

„Poze de azi (vineri 28 iunie). Se evacuează tot ce era ca magazin în stația lui 139. Prezente multă poliție locală. S-a stabilit perimetru toată zona dinspre stație spre piață. Interzisă circulația chiar și pietonală !! Ora 8:00”, a declarat autorul postării.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a anunțat că pe locul acestor construcții de pe strada Buzoieni vor fi amenajate noi locuri de parcare. În cea mai mare dintre aceste construcții funcționa de ani buni un magazin de haine foarte popular printre locuitorii din zonă.

„După 30 de ani, calvarul de pe Buzoieni s-a închis. Aici, în cadastrul Municipiului București, figurează domeniu public. Cei care au ridicat aceste construcții ilegale au apelat la tot felul de metode pentru a întârzia demolarea. Astăzi am terminat, redăm strada oamenilor. Vom face locuri de parcare, zone de odihnă, trotuare, că nu existau trotuare din cauza construcții ilegale de pe domeniul public. Repet: 30 de ani de ani au durat procesele și ilegalitățile. Mulțumesc pe această cale autorităților care ne-au sprijinit: Poliția Română, Apa Nova, Enel, Distrigaz, care au debranșat aceste construcții. Astăzi am intrat cu toții în normalitate și în legalitate.”

Totodată, Piedone a anunțat și data la care lucrările ar trebui să fie finalizate: 15 august, adică în aproximativ o lună și jumătate.

Vezi si alte articole...