luni, iulie 15, 2024

Prețurile solicitate în luna iulie pentru chirii au crescut cu 13% față de anul trecut

ImobiliarePrețurile solicitate în luna iulie pentru chirii au crescut cu 13% față de anul trecut

Media prețurilor solicitate pentru chiriile din cele mai importante 10 orașe a fost relativ constantă față de luna anterioară, înregistrându-se o creștere medie de 3% în luna iulie 2023.

Totuși, prețurile solicitate pentru chirii la nivel național au crescut, în medie, cu 13% de la un an la altul (iulie 2022 vs. iulie 2023).

Comparativ cu luna iunie în luna iulie 2023 românii au vizualizat cu 15% mai multe pagini cu anunțuri imobiliare și au făcut cu 29% mai multe contactări, arată datele Storia.ro sunt mult mai deciși cu privire la închirierea apartamentelor.

De asemenea, interesul pentru chirii a fost mult mai ridicat – datele arată că au fost vizionate cu 9% mai multe pagini cu anunțuri imobiliare și că au fost realizate cu 24% mai multe contactări.

Cum au evoluat chiriile din București

În capitalp, comparativ cu luna iulie 2022, prețurile medii pentru chirii au crescut cu 23% pentru apartamentele cu trei camere, cu 15% la apartamentele cu două camere și cu 6% în cazul garsonierelor.

Se observă că prețurile medii pentru chirii au crescut pentru toate categoriile de locuințe, cele mai mari creșteri înregistrându-se la apartamentele cu trei camere, unde prețurile solicitate sunt mai ridicate cu 33% în sectorul 5.

În luna iulie, chiriile medii pentru o garsonieră s-au încadrat între 300 de euro (în sectoarele 2, 3, 4, 5) și 389 de euro (sectorul 1). Prețurile medii ale apartamentelor cu două camere s-au aflat între 430 și 650 euro.

Apartamentele cu trei camere au avut prețuri medii cuprinse între 500 de euro pentru locuințele din sectorul 6 și 950 de euro pentru ocuințele din sectorul 1.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESS| ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Volum record de închirieri birouri în Timișoara

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Vezi si alte articole...