vineri, iulie 19, 2024

Primăria Capitalei urmează să fie restructurată. O serie de instituții și drecții din subordinea sa vor fi desființate

Din OrasPrimăria Capitalei urmează să fie restructurată. O serie de instituții și drecții din subordinea sa vor fi desființate

Primăria Capitalei urmează să fie restructurată, opt instituții și direcții din subordinea Primăriei Municipiului București fiind planificate pentru desființare.

Mai multe instituții și direcții subordonate Primăriei Municipiului București vor fi desființate, cu activitatea și personalul transferate către alte instituții. În total, opt instituții vor fi afectate, iar procedura se va desfășura până la data de 15 iulie.

Deciziile în acest sens vor fi luate conform unor proiecte de hotărâre care vor fi dezbătute în ședința de vineri a Consiliului General al Capitalei, conform Economica.net. Pe ordinea de zi se află și alte proiecte pentru reorganizarea unor instituții din subordinea PMB. Propunerile de reorganizare au fost făcute în conformitate cu Legea 296/2023 privind măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung, vizând încadrarea în procentul de 8% funcții de conducere, conform Legii 296/2023.

Transferul activității și personalului

Activitatea și personalul mai multor instituții vor fi transferate astfel:

Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public va fi transferată la Centrul de Cultură Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului. Centrul are în prezent 51 de posturi, iar Direcția 64 de posturi. Noua organigramă va include 98 de posturi, dintre care șapte de conducere.

Centrul Metropolitan de Educație și Cultură Ioan Dalles, Centrul Cultural Expo Arte și Centrul pentru Tineret vor fi transferate la Școala de Artă București, care se va reorganiza și își va schimba denumirea în Școala de Belle Arte, având 72 de posturi. În prezent, cele patru instituții au un total de 89 de posturi aprobate.

Centrul pentru Seniori va fi transferat la Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB), care va avea astfel un total de 884 de posturi. În prezent, Centrul pentru Seniori are 47 de posturi, iar DGASMB are 864 de posturi, dintre care 70 de conducere.

Centrul de Protecție a Plantelor va fi transferat la ALPAB. Numărul total de posturi al ALPAB va crește de la 371 la 386, iar numărul posturilor de conducere de la 22 la 24. Centrul de Protecție a Plantelor are în prezent 47 de posturi.

Centrul Cultural Lumina va fi transferat la Creart. În prezent, Lumina are 15 posturi, iar Creart are 49, rezultând o instituție cu 54 de posturi, dintre care patru de conducere.

Casa Artelor Dinu Lipatti va transfera activitatea și cele opt posturi la Muzeul Municipiului București.

Reducerea numărului de posturi la Primăria Capitalei

Conform unui alt proiect, numărul de posturi din Primăria Capitalei va fi redus de la 1.272 la 1.175, dintre care 146 de conducere. Cele 1.175 de posturi vor fi repartizate astfel: 976 de funcții publice, dintre care 93 de conducere, 196 funcții de natură contractuală, dintre care șapte de conducere, trei funcții de demnitate publică.

Vezi si alte articole...