luni, mai 20, 2024

Acord strategic de colaborare între Romarm și un producător american de drone militare și civile

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin intermediul...

Europa, sub tot mai multe amenințări. Ce conflicte vor lovi „Bătrânul Continent”

Afirmația retorică a președintelui francez Emmanuel Macron,...

România, locul 89 în clasamentul celor mai atrăgătoare țări pentru muncitorii străini

MedicalRomânia, locul 89 în clasamentul celor mai atrăgătoare țări pentru muncitorii străini

România se află pe locul 89 în topul celor mai atrăgătoare destinații de relocare profesională, un loc mai bun în clasament față de 2020, când se afla pe locul 92, dar sub cel din 2018, când era pe poziția 78.

București în schimb, obține un scor mai scăzut decât cel de la nivel de țară, fiind plasat pe locul 118, potrivit studiului anual realizat de Boston Consulting Group (BCG), The Network, The Stepstone Group și eJobs.ro.

Candidații tentați să accepte o ofertă de job din România sunt cei din Pakistan, Italia, Elveția, Ungaria și Austria, urmați de cei din Tunisia, Marea Britanie, Olanda, Serbia și Irlanda.

În ceea ce privește motivele pentru care ar alege România, mai bine de jumătate (52%) au pus pe primul loc calitatea vieții, dar și faptul că există un mediu care prielnic familiilor (49%).

Alte motive sunt numărul și tipul de joburi scoase în piață de angajatori (47%), costul vieții (40%), spiritul ospitalier și cultura incluzivă (38%) și faptul că este o țară în care s-ar simți în siguranță (34%).

La nivel global, candidații din cele 185 de țări participante la studiu au ales Londra drept orașul în care și-ar dori cel mai mult să lucreze. Clasamentul continuă cu Amsterdam, Dubai, Abu Dhabi și New York.

CITEȘTE ȘI: Care vor fi cele mai căutate domenii în opinia specialiștilor în HR

Articolul România, locul 89 în clasamentul celor mai atrăgătoare țări pentru muncitorii străini a fost publicat prima dată în Money Buzz! • Știri Economice, Știri Financiare, Știri Business

Vezi si alte articole...